Sada je definitivno puklo - Vaha napušta Nant!

Iako je prije mjesec dana izgledalo da je sukob sa upravom izglađen, Vahid Halilhodžić definitivno napušta Nant.

Fudbal 31.07.2019 | 16:33
Sada je definitivno puklo - Vaha napušta Nant!
Već duže vrijeme traje “rat” Vahida Halilhodžića sa upravom Nanta kog je preuzeo u oktobru prošle godine i sa dna popeo na 12. poziciju tabele francuskog prvenstva.

Bh. stručnjak još zimus govorio je da mu uprava radi iza leđa, da dovodi igrače mimo njegovog znanja, sukob je nastavljen, Halilhodžić je tokom ljeta govorio da su mu potrebna pojačanja, uprava ga nije slušala i sada je konačno “puklo” na relaciji trener – uprava.

On će voditi Nant još u petak na prijateljskom meču protiv Đenove, a nakon toga odlazi iz Nanta, objavila je agencija Frans pres.

Izvor ove agencije naveo je da je ostavka Halilhodžića ostavila predsjednika Valdemara Kitu u nezgodnoj poziciji, a da bi ekipu mogao da preuzme Stefan Zijani, bivši igrač kluba koji trenutno vodi U19 selekciju Nanta.

Halilhodžić je sada navodno jedan od glavnih kandidata za novog selektora Maroka.

Šezdesetsedmogodišnji stručnjak ima već iskustva sa afričkim selekcijama pošto je vodio reprezentacije Alžira i Obale Slonovače.

U svojoj karijeri vodio je i reprezentaciju Japane, te brojne klubove, među kojima i Dinamo Zagreb, Trabzon, Lil, Ren i druge.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar