Video - Ne, nije laž: Real - Atletiko 3:7!

Kostin poker, prvenac Feliksa, Jović se povredio, Bejl verovatno odigrao poslednje minute za Kraljevski klub. . .

Fudbal 27.07.2019 | 14:20
Video - Ne, nije laž: Real - Atletiko 3:7!
Internacionalni kup šampiona osmišljen je kao veliki događaj na kojem će najmoćniji klubovi sveta uveseljavati široke narodne mase po Sjedinjenim Američkim Državama i Dalekom istoku. A, publika na Metlajf stadionu u Nju Džersiju dobila je verovatno i više nego što su ikada mogli da sanjaju, pa su i sami kući otišli zbunjeni... Jer, čak i oni koji su na stadion došli kao laici, samo kako bi videli najveće zvezde sporta, bili su upućeni da bi ovo trebalo da bude sudar dva gradska rivala i godinama velikih takmaca za evropski tron, Reala i Atletika, i svi su se nadali igri s mnogo intenziteta, a onda su dobili predstavu kakva se ne pamti i rezultat koji nikako ne priliči fudbalskim okvirima - 3:7 (0:5). Ne, nije laž, niti je ovo podvučena crta posle kakve penal serije. Atletiko Madrid je na sitne delove rastavio mašinu Reala i naneo mu jedan od najtežih poraza u klupskoj istoriji. Ujedno i jedan od najvećih rezultata otkako se dva madridska kluba susreću na travnatoj areni. 

Na terenu je tokom 90 minuta igre postojao samo jedan klub, obojen u crveno-belu boju. Čolov projekat jednostavno je izmamio uzdahe i pozvao fudbalski svet da mašta o rađanju nove udarne sile, sa spektakularnim Žoaom Feliksom, najboljom verzijom Dijega Koste, veznim redom na turbo pogon i maksimalno ozbiljnom defanzivnom linijom, koja je ujedala i na komade kidala protivničke fudbalere. Takva ekipa istrčala je na teren i od 44. sekunde, kada je Dijego Kosta probio slabašnu barijeru Tiba Kurtoe, mlela Kraljevski klub do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Zinedin Zidan je pognute glave, posramljen i psihički uništen napustio teren po završetku utakmice. Na konferenciji za štampu branio se rečima kako je njegov tim igrao prijateljsku utakmicu, a Atletikov nije. A, svi naposletku znamo da su okršaji Reala i Atletika uvek više od igre. Zato i nije pogrešna konstatacija da je Zidanova ekipa jednostavno bila – nespremna. Van svih okvira. Zidan je loše postavio igru i usput zaspao, dozvolivši tako Atletiku da se poput uragana obruši na Real i rastrgne ga. Pa, bilo to i u ovakvoj utakmici... Real je ostao bez ritma, želje za nadmetanjem, bez ideje i zbog toga je brutalno kažnjen.

Ako vredi tražiti malo mira u celoj situaciji, rezultat koji više odgovara bazenu i vaterpolo mečevima dogodio se u poslednjim danima jula, dok sezona još zvanično nije počela, a letnja pijaca i dalje radi, pa je moguće izaći na tržište i reagovati kako bi se klub spasao eventualne bruke tokom sezone. Jer, Real je doživeo pravu blamažu već posle 45 minuta igre, kada je na semaforu stajao rezultat 0:5, a Dijego Kostakraj svog imena imao tri loptice, odnosno het-trik.



Atletiko je za samo poluvreme vratio Real u košmarnu prošlu sezonu, gde je Kraljevski klub doživeo mnogo razočarenja i kada se sve što je građeno tokom tri godine pokoravanja Evrope srušilo poput kule od karata.

Svaki Atletikov gol bio je dobar i posledica „pitbulovske“ borbe na sredini terena, gde je Real pokazao koliko fizički zaostaje za protivnikom. Dijego Kosta je otvorio seriju golova već posle 44 sekunde uz malu pomoć kapitena Serhija Ramosa, a na asistenciju Žoaoa Feliksa koji je publici u Nju Džersiju prošle noći pokazao zašto je plaćen 126.000.000 evra. Dečko koji je doživeo gotovo holivudski preobražaj u samo godinu dana začinio je derbi s golom i dve asistencije, pre nego što je ustupio teren Vitolu u 66. minutu. Ako je debi protiv Numansije bio za zaborav zbog povrede kuka, onda će meč s Realom Feliks pamtiti ceo život, a dobio je i najbolji mogući podsticaj da se razigra i povede Atletiko do novih visina. Golobradi momak vrteo se na terenu kao čigra i do ludila dovodio fudbalere Reala. Delio je luksuzna dodavanja i pokazao svima da je pravi fudbalski genije u nastajanju, a u 9. minutu lepo se snašao i Saulovuasistenciju pretvorio u gol za 2:0.



Imaće Dijego Simeone razloga za brigu zbog povrede Alvara Morate, koji se samo srušio u 13. minutu i nije mogao da nastavi utakmicu. Zamenio ga je Anhel Korea, koji je verovatno upisao svoj poslednji meč kao igrač Atletika pošto bi trebalo da se preseli u Milan, a krunisao ga je golom samo nekoliko trenutaka pošto je ušao na teren. Kosta kao nesumnjivo heroj večeri povisio je na 4:0 malo pre isteka pola časa igre, da bi neposredno pre odlaska na odmor s bele tačke ubeležio svoj het-trik, nadoknadio sve one sušne mesece i pokazao da je našao formulu za drugu fudbalsku mladost.

I Zidan je pre vremena morao da reaguje sa izmenom. Nažalost, Luku Jovića poterao je maler, pa je već posle 30 minuta na terenu morao da izađe napolje. Povredio je levi skočni zglob posle oštrog sudara s Janom Oblakom i nije mogao da nastavi dalje. Posle izmene u prošloj utakmici već posle 15 minuta zbog Naćovog crvenog kartona, najskuplje plaćenog srpskog fudbalera snašla je nova nevolja...



Već u 51. minutu Kosta je kompletirao poker golova, ponovo na lepu asistenciju Feliksa, a akciju je završio vrsnim lob udarcem preko Kejlora Navasa. Naćo je uoči isteka punog časa igre konačno zatresao mrežu Atletika za 1:6, ali to nije bilo sve. Vitolo je posle ulaska na teren u 66. minutu ubrzo stavio tačku na goleadu u režiji Rohiblankosa pošto je sve sam uradio, pretrčao više od 40 metara i s ivice kaznenog prostora lepo plasirao loptu pored Navasa.

Potpunu bruku sprečili su Karim Benzema s bele tačke i mladi Adrijan De La Fuente, sve u završnih pet minuta susreta. Utakmicu je donekle obeležio i ulazak Gereta Bejla umesto Marsela sredinom drugog poluvremena. Velšanin koji bi danas trebalo da postane novi fudbaler Đengsua – videćemo samo da li trajno ili samo privremeno – nije imao baš najlepši oproštaj od dresa Kraljevskog kluba, jer nije mnogo toga napravio na terenu, a i teško da ovakav poraz može da se pamti...

Da je konstatacija o značaju dvoboja Reala i Atletika tačna govori i detalj koji je mnogima privukao pažnju. Osim toga što je viđeno deset golova, sudija Ted Ankel je pokazao dva crvena kartona i to Naću i Dijegu Kosti. Naime, Realov defanzivac je nesmotretno udario Tomu Lemara po desnoj nozi, a potom je Kosta pokupio Naća posle čega je nastala velika gužva, a Ankel je posle konsultacija sa pomoćnikom pokazao dvojici saigrača iz reprezentacije put u svlačionicu.



Na kraju, možda treba dodati i da je rezultat mogao da bude i ubedljiviji, pošto je Atletiko tokom utakmice propustio još nekoliko stopostotnih prilika...

REAL MADRID – ATLETIKO MADRID 3:7 (0:5)
/Naćo 59, Benzema 85, Sančez 89 – Kosta 1, 28, 45 penal, 51, Feliks 8, Korea 19, Vitolo 70/

Stadion: Metlajf, Ist Raterford;
Gledalaca: 57.714;
Sudija: Ted Ankel (SAD)

REAL MADRID (4-3-3): Kurtoa (od 46. Navas) – Odriozola (od 46. Karvahal), Naćo, Ramos (od 62. Sančez), Marselo (od 62. Bejl) – Modrić (od 62. Kubo), Kros, Isko (od 62. Rodrigo) – Vinisijus (od 46. Lukas), Azar (od 62. De La Fuente), Jović (od 30. Benzema).

ATLETIKO MADRID (4-4-2): Oblak – Tripijer (od 66. Munjoz), Savić (od 66. Felipe), Ermoso (od 66. Montero), Lodi (od 66. Sančez) – Feliks (od 66. Vitolo), Koke (od 66. Ljorente), Saul (od 66. Erera), Lemar (od 66. Sanabrija) – Kosta, Morata (od 13. Korea) (od 66. Kameljo).

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar