Видео - Не, није лаж: Реал - Атлетико 3:7!

Костин покер, првенац Феликса, Јовић се повредио, Бејл вероватно одиграо последње минуте за Краљевски клуб. . .

Фудбал 27.07.2019 | 14:20
Видео - Не, није лаж: Реал - Атлетико 3:7!
Интернационални куп шампиона осмишљен је као велики догађај на којем ће најмоћнији клубови света увесељавати широке народне масе по Сједињеним Америчким Државама и Далеком истоку. А, публика на Метлајф стадиону у Њу Џерсију добила је вероватно и више него што су икада могли да сањају, па су и сами кући отишли збуњени... Јер, чак и они који су на стадион дошли као лаици, само како би видели највеће звезде спорта, били су упућени да би ово требало да буде судар два градска ривала и годинама великих такмаца за европски трон, Реала и Атлетика, и сви су се надали игри с много интензитета, а онда су добили представу каква се не памти и резултат који никако не приличи фудбалским оквирима - 3:7 (0:5). Не, није лаж, нити је ово подвучена црта после какве пенал серије. Атлетико Мадрид је на ситне делове раставио машину Реала и нанео му један од најтежих пораза у клупској историји. Уједно и један од највећих резултата откако се два мадридска клуба сусрећу на травнатој арени. 

На терену је током 90 минута игре постојао само један клуб, обојен у црвено-белу боју. Чолов пројекат једноставно је измамио уздахе и позвао фудбалски свет да машта о рађању нове ударне силе, са спектакуларним Жоаом Феликсом, најбољом верзијом Дијега Косте, везним редом на турбо погон и максимално озбиљном дефанзивном линијом, која је уједала и на комаде кидала противничке фудбалере. Таква екипа истрчала је на терен и од 44. секунде, када је Дијего Коста пробио слабашну баријеру Тиба Куртое, млела Краљевски клуб до последњег судијског звиждука.

Зинедин Зидан је погнуте главе, посрамљен и психички уништен напустио терен по завршетку утакмице. На конференцији за штампу бранио се речима како је његов тим играо пријатељску утакмицу, а Атлетиков није. А, сви напослетку знамо да су окршаји Реала и Атлетика увек више од игре. Зато и није погрешна констатација да је Зиданова екипа једноставно била – неспремна. Ван свих оквира. Зидан је лоше поставио игру и успут заспао, дозволивши тако Атлетику да се попут урагана обруши на Реал и растргне га. Па, било то и у оваквој утакмици... Реал је остао без ритма, жеље за надметањем, без идеје и због тога је брутално кажњен.

Ако вреди тражити мало мира у целој ситуацији, резултат који више одговара базену и ватерполо мечевима догодио се у последњим данима јула, док сезона још званично није почела, а летња пијаца и даље ради, па је могуће изаћи на тржиште и реаговати како би се клуб спасао евентуалне бруке током сезоне. Јер, Реал је доживео праву бламажу већ после 45 минута игре, када је на семафору стајао резултат 0:5, а Дијего Костакрај свог имена имао три лоптице, односно хет-трик.



Атлетико је за само полувреме вратио Реал у кошмарну прошлу сезону, где је Краљевски клуб доживео много разочарења и када се све што је грађено током три године покоравања Европе срушило попут куле од карата.

Сваки Атлетиков гол био је добар и последица „питбуловске“ борбе на средини терена, где је Реал показао колико физички заостаје за противником. Дијего Коста је отворио серију голова већ после 44 секунде уз малу помоћ капитена Серхија Рамоса, а на асистенцију Жоаоа Феликса који је публици у Њу Џерсију прошле ноћи показао зашто је плаћен 126.000.000 евра. Дечко који је доживео готово холивудски преображај у само годину дана зачинио је дерби с голом и две асистенције, пре него што је уступио терен Витолу у 66. минуту. Ако је деби против Нумансије био за заборав због повреде кука, онда ће меч с Реалом Феликс памтити цео живот, а добио је и најбољи могући подстицај да се разигра и поведе Атлетико до нових висина. Голобради момак вртео се на терену као чигра и до лудила доводио фудбалере Реала. Делио је луксузна додавања и показао свима да је прави фудбалски геније у настајању, а у 9. минуту лепо се снашао и Сауловуасистенцију претворио у гол за 2:0.



Имаће Дијего Симеоне разлога за бригу због повреде Алвара Морате, који се само срушио у 13. минуту и није могао да настави утакмицу. Заменио га је Анхел Кореа, који је вероватно уписао свој последњи меч као играч Атлетика пошто би требало да се пресели у Милан, а крунисао га је голом само неколико тренутака пошто је ушао на терен. Коста као несумњиво херој вечери повисио је на 4:0 мало пре истека пола часа игре, да би непосредно пре одласка на одмор с беле тачке убележио свој хет-трик, надокнадио све оне сушне месеце и показао да је нашао формулу за другу фудбалску младост.

И Зидан је пре времена морао да реагује са изменом. Нажалост, Луку Јовића потерао је малер, па је већ после 30 минута на терену морао да изађе напоље. Повредио је леви скочни зглоб после оштрог судара с Јаном Облаком и није могао да настави даље. После измене у прошлој утакмици већ после 15 минута због Наћовог црвеног картона, најскупље плаћеног српског фудбалера снашла је нова невоља...



Већ у 51. минуту Коста је комплетирао покер голова, поново на лепу асистенцију Феликса, а акцију је завршио врсним лоб ударцем преко Кејлора Наваса. Наћо је уочи истека пуног часа игре коначно затресао мрежу Атлетика за 1:6, али то није било све. Витоло је после уласка на терен у 66. минуту убрзо ставио тачку на голеаду у режији Рохибланкоса пошто је све сам урадио, претрчао више од 40 метара и с ивице казненог простора лепо пласирао лопту поред Наваса.

Потпуну бруку спречили су Карим Бензема с беле тачке и млади Адријан Де Ла Фуенте, све у завршних пет минута сусрета. Утакмицу је донекле обележио и улазак Герета Бејла уместо Марсела средином другог полувремена. Велшанин који би данас требало да постане нови фудбалер Ђенгсуа – видећемо само да ли трајно или само привремено – није имао баш најлепши опроштај од дреса Краљевског клуба, јер није много тога направио на терену, а и тешко да овакав пораз може да се памти...

Да је констатација о значају двобоја Реала и Атлетика тачна говори и детаљ који је многима привукао пажњу. Осим тога што је виђено десет голова, судија Тед Анкел је показао два црвена картона и то Наћу и Дијегу Кости. Наиме, Реалов дефанзивац је несмотретно ударио Тому Лемара по десној нози, а потом је Коста покупио Наћа после чега је настала велика гужва, а Анкел је после консултација са помоћником показао двојици саиграча из репрезентације пут у свлачионицу.



На крају, можда треба додати и да је резултат могао да буде и убедљивији, пошто је Атлетико током утакмице пропустио још неколико стопостотних прилика...

РЕАЛ МАДРИД – АТЛЕТИКО МАДРИД 3:7 (0:5)
/Наћо 59, Бензема 85, Санчез 89 – Коста 1, 28, 45 пенал, 51, Феликс 8, Кореа 19, Витоло 70/

Стадион: Метлајф, Ист Ратерфорд;
Гледалаца: 57.714;
Судија: Тед Анкел (САД)

РЕАЛ МАДРИД (4-3-3): Куртоа (од 46. Навас) – Одриозола (од 46. Карвахал), Наћо, Рамос (од 62. Санчез), Марсело (од 62. Бејл) – Модрић (од 62. Кубо), Крос, Иско (од 62. Родриго) – Винисијус (од 46. Лукас), Азар (од 62. Де Ла Фуенте), Јовић (од 30. Бензема).

АТЛЕТИКО МАДРИД (4-4-2): Облак – Трипијер (од 66. Муњоз), Савић (од 66. Фелипе), Ермосо (од 66. Монтеро), Лоди (од 66. Санчез) – Феликс (од 66. Витоло), Коке (од 66. Љоренте), Саул (од 66. Ерера), Лемар (од 66. Санабрија) – Коста, Мората (од 13. Кореа) (од 66. Камељо).

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар