Svađa i dalje traje...

Kardif: Ugovor Sale nije pravno obavezujući! Fudbalski klub Kardif obavestiće Međunarodnu fudbalsku federaciju (FIFA) da ugovor Emilijana Sale nije pravno obavezujući, preneli su britanski mediji.  Kardif obara tužbu od 17. 000. 000 evra: Sala nije ni bio naš igrač! Velšani se pozivaju na odluku Premijer lige da im zbog nepravilnosti ne registruje transfer.

Fudbal 28.03.2019 | 09:00
Svađa i dalje traje...
Velški klub odbio je da plati Nantu 15 miliona funti za transfer Sale, koji je pre dva meseca poginuo u padu aviona.

Nant se žalio FIFA, tražeći da Kardif isplati novac, a velški klub ima rok do 3. aprila da odgovori.

Kardif će tvrditi da je Premijer liga odbila ugovor Emilijana Sale i da je stoga ugovor bio ništavan.

Sala nije mogao da potpiše revidirani ugovor, pre njegove smrti 21. januara.

Takođe, Kardif će tvrditi da nisu ispunjene dodatne klauzule u ugovoru koje je Nant predložio.

Nant je saopštio da je radio u skladu sa pravilima FIFA i ukazao da je svetska kuća fudbala registrovala transfer 21. januara.

Čelnici premijerligaša Kardifa nameravaju da predoče organima FIFA da ugovor koji su potpisali s Emilijanom Salom prilikom transfera iz Nanta nije bio važeći.

Velški klub nedeljama već odbija da isplati Kanarincima obeštećenje od 17.000.000 evra za napadača koji je poginuo u avionskoj nesreći pre dva meseca. Nant se u međuvremenu žalio pred FIFA, a Kardif dobio rok do 3. aprila da se izjasni o celoj situaciji.

Prema navodima s Ostrva, Kardif će navesti da je Premijer liga odbila da registruje Salu iz prvog pokušaja i vratila im dokumentaciju zbog određenih nepravilnosti što, kako tvrde Velšani, transfer čini ništavnim jer nije mogao ponovo da popuni pairologiju pošto je poginuo dva dana nakon objave transfera.

U Kardifu takođe tvrde i da još neke klauzule iz ugovora - koje je Nant predložio - nisu ispunjene.

"Klub je svestan činjenice da je u obavezi da odgovori na pitanja iz FIFA do 3. aprila i učiniće to. Zasad nemamo nikakav drugi komentar", rekao je portparol Kardifa.

S druge strane u Nantu podvlače da u potpunosti slede propise FIFA i ukazuju na činjenicu da je svetska kuća fudbala aminovala transfer Emilijana Sale u Kardif na dan pogibije 21. januara u 17.30 časova.

Očigledno je da će se ovaj spor odužiti... 

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar