Свађа и даље траје...

Кардиф: Уговор Сале није правно обавезујући! Фудбалски клуб Кардиф обавестиће Међународну фудбалску федерацију (ФИФА) да уговор Емилијана Сале није правно обавезујући, пренели су британски медији.  Кардиф обара тужбу од 17. 000. 000 евра: Сала није ни био наш играч! Велшани се позивају на одлуку Премијер лиге да им због неправилности не региструје трансфер.

Фудбал 28.03.2019 | 09:00
Свађа и даље траје...
Велшки клуб одбио је да плати Нанту 15 милиона фунти за трансфер Сале, који је пре два месеца погинуо у паду авиона.

Нант се жалио ФИФА, тражећи да Кардиф исплати новац, а велшки клуб има рок до 3. априла да одговори.

Кардиф ће тврдити да је Премијер лига одбила уговор Емилијана Сале и да је стога уговор био ништаван.

Сала није могао да потпише ревидирани уговор, пре његове смрти 21. јануара.

Такође, Кардиф ће тврдити да нису испуњене додатне клаузуле у уговору које је Нант предложио.

Нант је саопштио да је радио у складу са правилима ФИФА и указао да је светска кућа фудбала регистровала трансфер 21. јануара.

Челници премијерлигаша Кардифа намеравају да предоче органима ФИФА да уговор који су потписали с Емилијаном Салом приликом трансфера из Нанта није био важећи.

Велшки клуб недељама већ одбија да исплати Канаринцима обештећење од 17.000.000 евра за нападача који је погинуо у авионској несрећи пре два месеца. Нант се у међувремену жалио пред ФИФА, а Кардиф добио рок до 3. априла да се изјасни о целој ситуацији.

Према наводима с Острва, Кардиф ће навести да је Премијер лига одбила да региструје Салу из првог покушаја и вратила им документацију због одређених неправилности што, како тврде Велшани, трансфер чини ништавним јер није могао поново да попуни паирологију пошто је погинуо два дана након објаве трансфера.

У Кардифу такође тврде и да још неке клаузуле из уговора - које је Нант предложио - нису испуњене.

"Клуб је свестан чињенице да је у обавези да одговори на питања из ФИФА до 3. априла и учиниће то. Засад немамо никакав други коментар", рекао је портпарол Кардифа.

С друге стране у Нанту подвлаче да у потпуности следе прописе ФИФА и указују на чињеницу да је светска кућа фудбала аминовала трансфер Емилијана Сале у Кардиф на дан погибије 21. јануара у 17.30 часова.

Очигледно је да ће се овај спор одужити... 

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар