Katalonija grmi: Hoćemo Jovića, nećemo Grizmana!

U aneketi Mundo Deportiva srpski napadač dobio 90 posto glasova, Grizman samo 7,38%!

Fudbal 24.03.2019 | 14:00
Katalonija grmi: Hoćemo Jovića, nećemo Grizmana!
Katalonija bruji: Hoćemo Luku Jovića, nećemo Antona Grizmana! Srpsko napadač iz Ajntrahta je svakim danom sve bliži i bliži Nou Kampu. Iako je Blaugrana targetirala i sjajnog Francuza kao potencijalnu metu, navijači šampiona Španije nemaju dilemu.

Žele da u narednoj sezoni, pored Luisa Suareza, kao napadač igra i najbolji strelac Ajntrahta iz Franfurta. O tome svedoči u uticajnom El Mundu Deportivu, u kojoj je za angažovanje Luke Jovića glasalo 16774 ljudi, ili nešto više od 90 posto anketiranih. Sa druge strane superstar Atletiko Madrida dobio je samo 1369 glasova (7,38 posto). Njaslabije se kotira Andre Silva.

Zanimljivo je da i novinari El Mundo Depotiva navijaju da Barselona završi posao sa Lukom Jovićem.Katalonci su besni zbog činjenice da je prošle sezone Antoan Grizman odjavio, odnosno da je zahvaljujući ponudi Blaugrane digao sebi cenu u Atletiku.

„Jović je igrač koji zaslužuje da igra u Barseloni. Njegove ovosezonske brojke to pokazuju, kao i činjenica da xse odlično služi obema nogama i glavom. On nema glamur i slavu Antoana Grizmana, ali ne zaboravite da Kataloncima nije bio poznat ni Hristo Stoičkov, pa je postao jedna od ikona Barselone. Sa Jovićem i De Lihtom, klub bi mogao bezbolno da prođe period tranzicije i spremi zamene za Suareza i Pikea“, piše u tekstu El Mundo Deportiva.

Činjenica je da bi u prvom trenutku Luka Jović u Barseloni imao ulogu alternativnog napadača i morao bi 32- godišnjem Suarezu da krade minute. Iako na prvi pogled to nije dobro, momak iz mesta Batar, kod Bijeljine, bi imao sasvim dovoljno vremena da se privikne na zahteve Barselone, i prođe period inicijacije na Nou Kampu.

Dakle, čelnici Barselone su pod pritiskom da finiširaju transfer. Pitaće se o svemu Ajntraht, koji će vrlo brzo (ako to već i nije uradio) otkupiti Jovićev ugovor sa Barselonom.

UPOREĐUJU GA SA STOIČKOVOM

Radio Katalonija je sinoć objavila vest da će Ajntraht za slobodu srpskog napadača da traži 60 miliona evra. Danas stižu nove, i modifikovane informacije. Engleski Gardian je preneo informaciju da će Blaugrana uskoro poslati ponudu tešku 50 miliona evra.

Rasplet se očekuje vrlo brzo. Tim pre što su pošlog četvrtka, u Milanu, predstavnici Barselone (Segura i Abidal) imali sastanak sa Jovićevim zastupncima. Tada su istakli da će uskoro poslati i zvanični papir. Svesni su u Kataloniji da nemaju mnogo vremena za čekanje.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar