Каталонија грми: Хоћемо Јовића, нећемо Гризмана!

У анекети Мундо Депортива српски нападач добио 90 посто гласова, Гризман само 7,38%!

Фудбал 24.03.2019 | 14:00
Каталонија грми: Хоћемо Јовића, нећемо Гризмана!
Каталонија бруји: Хоћемо Луку Јовића, нећемо Антона Гризмана! Српско нападач из Ајнтрахта је сваким даном све ближи и ближи Ноу Кампу. Иако је Блауграна таргетирала и сјајног Француза као потенцијалну мету, навијачи шампиона Шпаније немају дилему.

Желе да у наредној сезони, поред Луиса Суареза, као нападач игра и најбољи стрелац Ајнтрахта из Франфурта. О томе сведочи у утицајном Ел Мунду Депортиву, у којој је за ангажовање Луке Јовића гласало 16774 људи, или нешто више од 90 посто анкетираних. Са друге стране суперстар Атлетико Мадрида добио је само 1369 гласова (7,38 посто). Њаслабије се котира Андре Силва.

Занимљиво је да и новинари Ел Мундо Депотива навијају да Барселона заврши посао са Луком Јовићем.Каталонци су бесни због чињенице да је прошле сезоне Антоан Гризман одјавио, односно да је захваљујући понуди Блаугране дигао себи цену у Атлетику.

„Јовић је играч који заслужује да игра у Барселони. Његове овосезонске бројке то показују, као и чињеница да xсе одлично служи обема ногама и главом. Он нема гламур и славу Антоана Гризмана, али не заборавите да Каталонцима није био познат ни Христо Стоичков, па је постао једна од икона Барселоне. Са Јовићем и Де Лихтом, клуб би могао безболно да прође период транзиције и спреми замене за Суареза и Пикеа“, пише у тексту Ел Мундо Депортива.

Чињеница је да би у првом тренутку Лука Јовић у Барселони имао улогу алтернативног нападача и морао би 32- годишњем Суарезу да краде минуте. Иако на први поглед то није добро, момак из места Батар, код Бијељине, би имао сасвим довољно времена да се привикне на захтеве Барселоне, и прође период иницијације на Ноу Кампу.

Дакле, челници Барселоне су под притиском да финиширају трансфер. Питаће се о свему Ајнтрахт, који ће врло брзо (ако то већ и није урадио) откупити Јовићев уговор са Барселоном.

УПОРЕЂУЈУ ГА СА СТОИЧКОВОМ

Радио Каталонија је синоћ објавила вест да ће Ајнтрахт за слободу српског нападача да тражи 60 милиона евра. Данас стижу нове, и модификоване информације. Енглески Гардиан је пренео информацију да ће Блауграна ускоро послати понуду тешку 50 милиона евра.

Расплет се очекује врло брзо. Тим пре што су пошлог четвртка, у Милану, представници Барселоне (Сегура и Абидал) имали састанак са Јовићевим заступнцима. Тада су истакли да ће ускоро послати и званични папир. Свесни су у Каталонији да немају много времена за чекање.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар