Kasiljas će braniti do 40: Mislili su da završavam...!

Španac će pred stativama dočekati i jubilarni rođendan.

Fudbal 24.03.2019 | 15:45
Kasiljas će braniti do 40: Mislili su da završavam...!
Čuveni golman uživa u Portugalu i ne planira da se uskoro seli.

Iker Kasiljas (37), legenda Real Madrida, Španije i svetskog fudbala, produžio je ugovor sa Portom i ostaće među "zmajevima" do 2021, kada će imati 40 godina.

Slavni čuvar mreže, koji je u Realu pisao istoriju i za 25 godina u klubu osvojio SVE trofeje, brani na stadionu "Dragao" od 2015. i ne želi da menja sredinu.

Naprotiv!

"Hoću da ostanem ovde dok ne završim igračku karijeru. Kada sam stigao, mnogi su mislili da je to na godinu ili dve i da ću se onda oprostiti od fudbala. Imam samo reči hvale za ovaj klub i ne samo za klub, već i za grad", izjavio je Kasiljas nakon potpisa ugovora.

U završnici tekuće sezone, Španac će sa saigračima voditi uzbudljivu trku za titulu sa Benfikom (i jedni i drugi na čelu tabele imaju po 63 bodova), dok će u Ligi šampiona igrati u četvrtfinalu protiv Liverpula.

Uz to, Porto će izvesno igrati i u finalu nacionalnog kupa, jer će 3. aprila u revanšu polufinala protiv Brage braniti veliku prednost iz prvog meča (3:0).

"Imamo potpuni fokus na prvenstvo i na moguće finale kupa, gde želimo da budemo. Kada je u pitanju Liga šampiona - tu svašta može da se dogodi", izjavio je Kasiljas, pa za kraj još jednom uverio navijače koliko je posvećen klubu:

"'Glavom' sam isključivo u Portu. Završiću ovde karijeru i predstavljaću vrednosti kluba i navijača. Posle toga, iskreno, ne znam šta će biti. Nadam se da ću uvek ostati u vezi sa fudbalom".

Kasiljas je pred golom Porta stajao u 149 utakmica i u 71 je sačuvao svoju mrežu netaknutom. U dresu portugalskog velikana osvojio je titulu Primeire (2018. godine) i Superkup Portugala (2018).

S obzirom na to da je rođen 20. maja 1981, veliki Iker će u proleće 2021. izvesno biti na terenu i nakon proslave jubilarnog, 40. rođendana.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar