Касиљас ће бранити до 40: Мислили су да завршавам...!

Шпанац ће пред стативама дочекати и јубиларни рођендан.

Фудбал 24.03.2019 | 15:45
Касиљас ће бранити до 40: Мислили су да завршавам...!
Чувени голман ужива у Португалу и не планира да се ускоро сели.

Икер Касиљас (37), легенда Реал Мадрида, Шпаније и светског фудбала, продужио је уговор са Портом и остаће међу "змајевима" до 2021, када ће имати 40 година.

Славни чувар мреже, који је у Реалу писао историју и за 25 година у клубу освојио СВЕ трофеје, брани на стадиону "Драгао" од 2015. и не жели да мења средину.

Напротив!

"Хоћу да останем овде док не завршим играчку каријеру. Када сам стигао, многи су мислили да је то на годину или две и да ћу се онда опростити од фудбала. Имам само речи хвале за овај клуб и не само за клуб, већ и за град", изјавио је Касиљас након потписа уговора.

У завршници текуће сезоне, Шпанац ће са саиграчима водити узбудљиву трку за титулу са Бенфиком (и једни и други на челу табеле имају по 63 бодова), док ће у Лиги шампиона играти у четвртфиналу против Ливерпула.

Уз то, Порто ће извесно играти и у финалу националног купа, јер ће 3. априла у реваншу полуфинала против Браге бранити велику предност из првог меча (3:0).

"Имамо потпуни фокус на првенство и на могуће финале купа, где желимо да будемо. Када је у питању Лига шампиона - ту свашта може да се догоди", изјавио је Касиљас, па за крај још једном уверио навијаче колико је посвећен клубу:

"'Главом' сам искључиво у Порту. Завршићу овде каријеру и представљаћу вредности клуба и навијача. После тога, искрено, не знам шта ће бити. Надам се да ћу увек остати у вези са фудбалом".

Касиљас је пред голом Порта стајао у 149 утакмица и у 71 је сачувао своју мрежу нетакнутом. У дресу португалског великана освојио је титулу Примеире (2018. године) и Суперкуп Португала (2018).

С обзиром на то да је рођен 20. маја 1981, велики Икер ће у пролеће 2021. извесно бити на терену и након прославе јубиларног, 40. рођендана.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар