"Mile Budak nije naš pjesnik"

Građani Mostara potpisuju onlajn peticiju kojom traže od visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini Valentina Inzka i OHR ukine ustaške nazive ulica u Mostaru.  

Bosna i Hercegovina 29.01.2019 | 08:46
"Mile Budak nije naš pjesnik"
Na internet stranici Change.org u ponedjeljak je pokrenuta peticija povodom Međunarodnog dana sjećanja na žrtve holokausta, prenosi N1.

Građani Mostara se pozivaju da potpišu peticiju upućenu Valentinu Inzku za uklanjanje naziva ulica po Mili Budaku i drugim ustaškim glavešinama u Mostaru.

Traži se brisanje imena ulica Mile Budaka, Jure Francetića, Lorković-Vokića, Ive Zelenike Tovarnika i Đura Spuževića.

Peticijom pod nazivom “Mile Budak nije naš pjesnik. Francetić nije naš vojnik”, predlažu se i novi nazivi ulica do uspostave demokratske vlasti u Mostaru.

(N1)
 

 

Komentari / 9

Ostavite komentar
Name

Etk Prilike

29.01.2019 07:50

da se visoki predsgavnik umijesa u svoj posao i bas da vidim ko bi mu prigovorio na odluci

ODGOVORITE
Name

nm

29.01.2019 07:53

Možda će ovi iz SNSD da kažu da je to ugrožavanje hrvatskih prava ! Treba im dati podršku jer krv nije voda ! Ma te ustaše mora da su bili neki fini golupčoći I mangupi po njima ?

ODGOVORITE
Name

Tata Mata Mostarac

29.01.2019 08:21

Opet ovi Bošnjaci pjene, šta im sad smetaju nazivi ulica po ustaškim velikanima?! Kako onda čovjek da gradi s njima neku budućnost, kad najosnovnija prava Hrvata gaze nogama i žele da im zatru trag. Gospodin Dodik je Srbin, pa opet ima razumijevanja za probleme Hrvata u Federaciji, a trenutno je predsjedavajući Predsjedništva BiH, tako da smatram da bi se trebao u ovaj problem uključiti i podržati ove hrvatske velikane. Ovako Bosna neće opstati budu li se prava Hrvata na najperfidniji način ugrožavala, ako ne smijemo u svojim kantonima davati ulicama imena po znamenitim Hrvatima, onda šta da tražimo u ovakvoj BiH. Srbi su ovdje ravnopravni sa ostalim narodima, njima ne smetaju, kako Bošnjaci kažu, „ustaški“ nazivi ulica, ali eto Bošnjacima smetaju, ovaj je svijet totalno poludio, ne znam gdje ovo sve vodi.

ODGOVORITE
Name

Doktor Trebinjac

29.01.2019 12:21

E, jadni i bijedni ustao, tata-mato iz Mostara, ako su za tebe pomenuti koljaci znameniti Hrvati, ti si odavno mrtvo truplo koje se nije imalo rasta ni radjati! Fuj!!!

Name

А

29.01.2019 09:59

Ко се крије иза овога "грађани Мостара" ?

ODGOVORITE
Name

re

29.01.2019 12:58

Sigurno neko ko je normalan.

Name

B

29.01.2019 13:37

Kriju se isti oni koji su pod istom komandom za vrijeme II svjetskog rata ubijali Srbe i bili nečije cvijeće. Isto su to radili i 1992 godine i srušili manastir u Žitomisliću i Sabornu crkvu u Mostaru.

Name

Sos

29.01.2019 21:45

To su samo normalni ljudi kojim ne odgovaraju ovi klerofasisti.Sto se tice ljepotice Mostara Saborne crkve nju su nakon treceg pokusja unistili zlikovci iz Metkovica.

Name

Zamjena teza

30.01.2019 15:08

Da su u pitanju Srbi, onda bi to veoma lako islo. Reklo bi se "cetnici, fasisti, agresori itd.", i odmah bi se tu moralo djelovati. Ali, sa Hrvatima nece ici tako, iako je zajhtjev posve legitiman. Evo, citamo da se u Zagrebu radi ozbiljno na ponistavanju antifasizma. Anitfasizam je "neka komunisticka pojava". Borba protiv fasizma je bila "pogresna". Hitlerova i ustaska borba su bile "ispravne". Tako se to danas vidi u Zagrebu.

ODGOVORITE