"Миле Будак није наш пјесник"

Грађани Мостара потписују онлајн петицију којом траже од високог представника у Босни и Херцеговини Валентина Инзка и ОХР укине усташке називе улица у Мостару.  

Босна и Херцеговина 29.01.2019 | 08:46
"Миле Будак није наш пјесник"
На интернет страници Цханге.орг у понедјељак је покренута петиција поводом Међународног дана сјећања на жртве холокауста, преноси Н1.

Грађани Мостара се позивају да потпишу петицију упућену Валентину Инзку за уклањање назива улица по Мили Будаку и другим усташким главешинама у Мостару.

Тражи се брисање имена улица Миле Будака, Јуре Францетића, Лорковић-Вокића, Иве Зеленике Товарника и Ђура Спужевића.

Петицијом под називом “Миле Будак није наш пјесник. Францетић није наш војник”, предлажу се и нови називи улица до успоставе демократске власти у Мостару.

(Н1)
 

 

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

Етк Прилике

29.01.2019 07:50

да се високи предсгавник умијеса у свој посао и бас да видим ко би му приговорио на одлуци

ОДГОВОРИТЕ
Name

нм

29.01.2019 07:53

Можда ће ови из СНСД да кажу да је то угрожавање хрватских права ! Треба им дати подршку јер крв није вода ! Ма те усташе мора да су били неки фини голупчоћи И мангупи по њима ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тата Мата Мостарац

29.01.2019 08:21

Опет ови Бошњаци пјене, шта им сад сметају називи улица по усташким великанима?! Како онда човјек да гради с њима неку будућност, кад најосновнија права Хрвата газе ногама и желе да им затру траг. Господин Додик је Србин, па опет има разумијевања за проблеме Хрвата у Федерацији, а тренутно је предсједавајући Предсједништва БиХ, тако да сматрам да би се требао у овај проблем укључити и подржати ове хрватске великане. Овако Босна неће опстати буду ли се права Хрвата на најперфиднији начин угрожавала, ако не смијемо у својим кантонима давати улицама имена по знаменитим Хрватима, онда шта да тражимо у оваквој БиХ. Срби су овдје равноправни са осталим народима, њима не сметају, како Бошњаци кажу, „усташки“ називи улица, али ето Бошњацима сметају, овај је свијет тотално полудио, не знам гдје ово све води.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Доктор Требињац

29.01.2019 12:21

Е, јадни и биједни устао, тата-мато из Мостара, ако су за тебе поменути кољаци знаменити Хрвати, ти си одавно мртво трупло које се није имало раста ни радјати! Фуј!!!

Name

А

29.01.2019 09:59

Ко се крије иза овога "грађани Мостара" ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

29.01.2019 12:58

Сигурно неко ко је нормалан.

Name

Б

29.01.2019 13:37

Крију се исти они који су под истом командом за вријеме ИИ свјетског рата убијали Србе и били нечије цвијеће. Исто су то радили и 1992 године и срушили манастир у Житомислићу и Саборну цркву у Мостару.

Name

Сос

29.01.2019 21:45

То су само нормални људи којим не одговарају ови клерофасисти.Сто се тице љепотице Мостара Саборне цркве њу су након трецег покусја унистили зликовци из Метковица.

Name

Замјена теза

30.01.2019 15:08

Да су у питању Срби, онда би то веома лако исло. Рекло би се "цетници, фасисти, агресори итд.", и одмах би се ту морало дјеловати. Али, са Хрватима неце ици тако, иако је зајхтјев посве легитиман. Ево, цитамо да се у Загребу ради озбиљно на пониставању антифасизма. Анитфасизам је "нека комунистицка појава". Борба против фасизма је била "погресна". Хитлерова и устаска борба су биле "исправне". Тако се то данас види у Загребу.

ОДГОВОРИТЕ