Kup: Milik u Napulju razočarao ČETIRI navijača Sasuola!

"Velika" podrška za Sasuolo na "San Paolu".  Malo sreća, malo VAR i Napoli je u četvrtfinalu kupa.  Anćelotijev tim se preko Sasuola i pobede od 2:0 domogao naredne faze.

Fudbal 13.01.2019 | 22:55
Kup: Milik u Napulju razočarao ČETIRI navijača Sasuola!
Za razliku od Juventusa ili Intera, koji su prepreke u Kupu Italije preskočili sa kombinovanim sastavima, trener Napolija Karlo Anćeloti nije želeo da se igra. Izveo je večeras gotovo najjači tim i pobedom nad Sasuolom od 2:0 obezbedio prolaz u četvrtfinale gde ga čeka Milan.

Sve vredno pomena s ove utakmice dogodilo se u prvih 45 minuta. Arkadijuš Milik je sjajno ispratio akciju u 15. minutu, a golman gostiju Pegolo mu lošom intervencijom nabacio loptu i omogućio da se lako upiše u strelce. Srećan pogodak, ali i zaslužen jer je usledio samo nekoliko minuta nakon promašaja Kaljehonai sjajne odbrane golmana gostiju u desetom minutu.

Napoli je dominirao u većem delu ovog meča, ali nije često ulazio u izgledne prilike. Sasuolo je u 37. minutu uspeo da zatrese mrežu domaćina, strelac je bio Manuel Lokateli, ali je posle konsultacija sa kolegama iz VAR-a glavni sudija poništio pogodak. Domaćin je nastavio posle toga da kontroliše utakmicu, a sve je bilo gotovo u 74. minutu.

Novajlija iz Betisa Fabijan Ruiz majstorski je zahvatio loptu posle još jedne lepe kontre i postavio konačnih 2:0 koji su obradovali San Paolo. Pobeda za prolaz u narednu fazu i san o osvajanju Kupa Italije, kad je već Skudeto predaleko i već rezervisan za Juventus.

Nikola Maksimović odigrao je ceo meč za Napoli i zaradio žuti karton, dok je na drugoj strani Filip Đuričićbio starter, ali ništa nije napravio za 69 minuta koliko je proveo na terenu.   

Juventusu, Milanu i Laciju večeras su se u četvrtfinalu Kupa Italije pridružili Napoli, Inter i Fiorentina.

Večeras se na stadionu "San Paolo" okupilo 14.996 navijača Napolija, dok su svega ČETIRI"heroja" stigla iz Ređio Emilije da bodre svoje "zeleno-crne".

Ipak, put od 629 kilometara u jednom smjeru im se nije isplatio.

Najviše zahvaljujući Arkadijušu Miliku.

NAPOLI - SASUOLO 2:0 (1:0)

Domaćini su večeras bili bez Alana, Drisa Mertensa, Mareka Hamšika, Pjotra Zjelinskog...ali su dominacija u posjedu lopte ipak nije izostala.

I baš nakon "dužeg" napada goste je u 15. minutu srećno i spretno nadigrao Milik. Lorenco Insinje poslao snažan centaršut na "peterac" koji je golman gostiju Đanluka Pegolo poslao u "naručje" poljskom napadaču koji je poklon objeručke prihvatio.

Uprkos mnogo boljoj igri Napolija, gosti su uspjeli postići gol, koji je na intervenciju VAR-a poništen zbog igranja rukom Manuela Lokatelija.

U nastavku isti omjer snaga na terenu, ali Napoli nikako nije uspijevao doći do drugog gola koji bi "ubio" utakmicu pa su poluprazne tribine bile itekako nervozne.

Ipak, drugi gol i konačnih 2:0 je postavio Fabijan Ruiz u 74. minutu na asistenciju Milika.

Poljak je u posljednjih sedam nastupa metu pronalazio sedam puta.

ŠESTICA INTERA NA PRAZNOJ MEACI - KIJEZA HEROJ U TORINU

Lućano Spaleti ništa nije prepuštao slučaju.

U prvih jedanaest protiv Beneventa su se našli Mauro Ikardi, Lautaro Martinez, Ivan Perišić, Antonio Kandreva...

Član Serije B se nije mogao ozbiljnije suprotstaviti snažnom sastavu Intera, ali je ipak uspio postići dva gola, s tim da ih je na drugoj strani primio čak šest.

Strijelci za Inter bili su Ikardi, Dalber i po dva puta Martinez i Kandreva, dok su Roberto Insinje i Filipo Bandinelli bili strijelci za Benevento na praznoj "Meaci".

"Nerazuri" su šest golova na jednom meču u Kupu Italije postigli daleke 1971. godine kada su sa 6:0 ispratili Ređinu.

Podsjećamo, navijači Intera su na duelu protiv Naplija rasistički vrijeđali Kalidua Kulibalija zbog čega je klub sankcionisan zaključavanjem stadiona na dvije utakmice, uz dodatni meč kazne za "Kurvu Nord" navijačku grupu.

Prolaz u četvrtfinale je izborila i Fiorentina koja je u gostima bila bolja od Torina. Federikko Kijeza je bio heroj sa dva pogotka na "isteku" vremena.

Kup Italije, osmina finala:

Torino - Fiorentina 0:2 (0:0)
/Kijeza 87, 90+2/

Inter - Benevento 6:2 (3:0)
/Ikardi pen. 3, Kandreva 7, 90+5, Dalber 45+1, Martinez 48, 66 - Insinje 58, Baldineli 74/

Napoli - Sasuolo 2:0 (1:0)
/Milik 15, Ruiz 74/

odigrano u subotu

Lacio - Novara 4:1 (4:0)
/Luiz Alberto 12, Imobile 20, 35, Milinković-Savić 45+3 - Eusepi 47 penal/

Sampdorija - Milan 0:2 (0:0) (18.00)
/Kutrone 102, 108/

Bolonja - Juventus 0:2 (0:1)
/Bernardeski 9, Kin 49/

u ponedjeljak

Kaljari - Atalanta (17.30)
Roma - Entela (21.00)

Izvor: mondo.ba/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar