Куп: Милик у Напуљу разочарао ЧЕТИРИ навијача Сасуола!

"Велика" подршка за Сасуоло на "Сан Паолу".  Мало срећа, мало ВАР и Наполи је у четвртфиналу купа.  Анћелотијев тим се преко Сасуола и победе од 2:0 домогао наредне фазе.

Фудбал 13.01.2019 | 22:55
Куп: Милик у Напуљу разочарао ЧЕТИРИ навијача Сасуола!
За разлику од Јувентуса или Интера, који су препреке у Купу Италије прескочили са комбинованим саставима, тренер Наполија Карло Анћелоти није желео да се игра. Извео је вечерас готово најјачи тим и победом над Сасуолом од 2:0 обезбедио пролаз у четвртфинале где га чека Милан.

Све вредно помена с ове утакмице догодило се у првих 45 минута. Аркадијуш Милик је сјајно испратио акцију у 15. минуту, а голман гостију Пеголо му лошом интервенцијом набацио лопту и омогућио да се лако упише у стрелце. Срећан погодак, али и заслужен јер је уследио само неколико минута након промашаја Каљехонаи сјајне одбране голмана гостију у десетом минуту.

Наполи је доминирао у већем делу овог меча, али није често улазио у изгледне прилике. Сасуоло је у 37. минуту успео да затресе мрежу домаћина, стрелац је био Мануел Локатели, али је после консултација са колегама из ВАР-а главни судија поништио погодак. Домаћин је наставио после тога да контролише утакмицу, а све је било готово у 74. минуту.

Новајлија из Бетиса Фабијан Руиз мајсторски је захватио лопту после још једне лепе контре и поставио коначних 2:0 који су обрадовали Сан Паоло. Победа за пролаз у наредну фазу и сан о освајању Купа Италије, кад је већ Скудето предалеко и већ резервисан за Јувентус.

Никола Максимовић одиграо је цео меч за Наполи и зарадио жути картон, док је на другој страни Филип Ђуричићбио стартер, али ништа није направио за 69 минута колико је провео на терену.   

Јувентусу, Милану и Лацију вечерас су се у четвртфиналу Купа Италије придружили Наполи, Интер и Фиорентина.

Вечерас се на стадиону "Сан Паоло" окупило 14.996 навијача Наполија, док су свега ЧЕТИРИ"хероја" стигла из Ређио Емилије да бодре своје "зелено-црне".

Ипак, пут од 629 километара у једном смјеру им се није исплатио.

Највише захваљујући Аркадијушу Милику.

НАПОЛИ - САСУОЛО 2:0 (1:0)

Домаћини су вечерас били без Алана, Дриса Мертенса, Марека Хамшика, Пјотра Зјелинског...али су доминација у посједу лопте ипак није изостала.

И баш након "дужег" напада госте је у 15. минуту срећно и спретно надиграо Милик. Лоренцо Инсиње послао снажан центаршут на "петерац" који је голман гостију Ђанлука Пеголо послао у "наручје" пољском нападачу који је поклон објеручке прихватио.

Упркос много бољој игри Наполија, гости су успјели постићи гол, који је на интервенцију ВАР-а поништен због играња руком Мануела Локателија.

У наставку исти омјер снага на терену, али Наполи никако није успијевао доћи до другог гола који би "убио" утакмицу па су полупразне трибине биле итекако нервозне.

Ипак, други гол и коначних 2:0 је поставио Фабијан Руиз у 74. минуту на асистенцију Милика.

Пољак је у посљедњих седам наступа мету проналазио седам пута.

ШЕСТИЦА ИНТЕРА НА ПРАЗНОЈ МЕАЦИ - КИЈЕЗА ХЕРОЈ У ТОРИНУ

Лућано Спалети ништа није препуштао случају.

У првих једанаест против Беневента су се нашли Мауро Икарди, Лаутаро Мартинез, Иван Перишић, Антонио Кандрева...

Члан Серије Б се није могао озбиљније супротставити снажном саставу Интера, али је ипак успио постићи два гола, с тим да их је на другој страни примио чак шест.

Стријелци за Интер били су Икарди, Далбер и по два пута Мартинез и Кандрева, док су Роберто Инсиње и Филипо Бандинелли били стријелци за Беневенто на празној "Меаци".

"Неразури" су шест голова на једном мечу у Купу Италије постигли далеке 1971. године када су са 6:0 испратили Ређину.

Подсјећамо, навијачи Интера су на дуелу против Наплија расистички вријеђали Калидуа Кулибалија због чега је клуб санкционисан закључавањем стадиона на двије утакмице, уз додатни меч казне за "Курву Норд" навијачку групу.

Пролаз у четвртфинале је изборила и Фиорентина која је у гостима била боља од Торина. Федерикко Кијеза је био херој са два поготка на "истеку" времена.

Куп Италије, осмина финала:

Торино - Фиорентина 0:2 (0:0)
/Кијеза 87, 90+2/

Интер - Беневенто 6:2 (3:0)
/Икарди пен. 3, Кандрева 7, 90+5, Далбер 45+1, Мартинез 48, 66 - Инсиње 58, Балдинели 74/

Наполи - Сасуоло 2:0 (1:0)
/Милик 15, Руиз 74/

одиграно у суботу

Лацио - Новара 4:1 (4:0)
/Луиз Алберто 12, Имобиле 20, 35, Милинковић-Савић 45+3 - Еусепи 47 пенал/

Сампдорија - Милан 0:2 (0:0) (18.00)
/Кутроне 102, 108/

Болоња - Јувентус 0:2 (0:1)
/Бернардески 9, Кин 49/

у понедјељак

Каљари - Аталанта (17.30)
Рома - Ентела (21.00)

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар