ABA: Šta se desilo Megi? Peti poraz u mjesec dana!

U prvih devet kola Mega je upisala čak sedam pobeda, a u narednih šest - samo jednu! Posustaju u trci za četvrto mesto koje vodi u plej-of. . .  Novi poraz Mege, Olimpija slavila u "Stožicama".  Košarkaši Mege izgubili su u gostima od ljubljanske Olimpije sa 78:91 (20:15, 23:20, 18:26, 17:30) u 15. kolu ABA lige.  Mornaru more: Dabl-dabl Lukovića, šestorica dvocifrenih.  U derbiju Jadrana nova pobeda košarkaša iz Bara i dabl-dabl Lukovića. Pavićević imao šestoricu "dvocifrenih".

Košarka 13.01.2019 | 21:10
ABA: Šta se desilo Megi? Peti poraz u mjesec dana!
Osam poena prednosti na poluvremenu imala je Mega na gostovanju u Ljubljani, ali ni to nije bilo dovoljno za povratak na pobednički kolosek!

Ekipa Dejana Milojevića zabeležila je treći uzastopni poraz u ABA ligi, čak peti u poslednjih mesec dana, čime su gotovo "prokockali" odlične igre s početka sezone i fenomenalan skor (7-2), kada su držali korak za Crvenom zvezdom i Budućnosti...

U prvih devet kola izgubili su dva meča, a u narednih šest - pet!

Evidentan je izostanak dvocifrenog košgeterskog učinka koji je imao Goga Bitadze, od 11. kola igrač Podrogričana, od čijeg je odlaska Mega zabeležila jedan trijumf.

Uz to, povredio se i Adam Mokoka, jedan od najvažnijih defanzivnih igrača Mege.

OLIMPIJA - MEGA 91:78 (15:20, 20:23, 26:18, 30:17)

Tim trenera Saše Nikitovića je u nastavku "pregazoi" Megu, naročito u poslednjoj deonici kada su postigli čak 30 poena, a prednjačio je iskusni Domen Lorbek koji je deset od svoja 23 poena dao u odlučujućem kvartalu.

Pratili su ga Špan i Lapornik sa po 13 poena, dok su kod Mege prednjačili Zoran Nikolić sa 19 poena i devet skokova, odnosno Edin Atić sa 17 poena i pet asistencija.

"Zmajevi" su značajnim "skalpom" protiv Mege tako nadoknadili bar deo propuštenog u nekoliko neizvesnih završnica iz prošlih kola, a istovremeno su napravili i važan korak u trci za opstanak koja će se očigledno, voditi do poslednjih rundi.

U narednom kolu Mega dočekuje Mornar, dok Olimpija gostuje Ciboni.



Izabranici trenera Dejana Milojevića su imali prednost od 14 poena u prvom poluvremenu, ali su odigrali daleko slabije drugo poluvreme i u finišu meča posustali za 7. poraz u ligi.

Trener Mega na ovom meču nije mogao da računa na Kostju Mušidija, centar Filip Stanić je bio u sastavu, ali nije igrao zbog povrede da bi se pri kraju poluvremena povredio Adam Mokoka koji posle toga do kraja utakmice nije ulazio u igru. 

"Čestitam Olimpiji na zasluženoj pobedi, vratilo im se za neke poraze u toku sezone. Mi smo odigrali dobro prvo poluvreme, medjutim, povreda Mokoke nas je poremetila, on je ključni igrač za našu odbranu. To se videlo u nastavku utakmice, gde smo primili 26 i 30 poena u trećoj i četvrtoj četvrtini. Prema prvim prognozama, njegova povreda nije toliko teška i mislim da će moći u narednih desetak dana da igra. Mom kolegi i prijatelju Saši Nikitoviću čestitam i želim im da ostanu u ligi, da se takmičimo i sledeće godine zajedno",rekao je Milojević posle meča. 

Najefikasniji u redovima Mega su bili Zoran Nikolić sa 19 poena i Edin Atić sa 17, a u ekipi Olimpije najbolji je bio Domen Lorbek sa 23 poena. 

Posle 15. kola ABA lige, Mega Bemax ima skor 8-7 i nalazi se na petom mestu, dok Olimpija ima pet trijumfa iz 15 utakmica i zauzima osmo mesto.

Mornaru more: Dabl-dabl Lukovića, šestorica dvocifrenih. U derbiju Jadrana nova pobeda košarkaša iz Bara i dabl-dabl Lukovića. Pavićević imao šestoricu "dvocifrenih".

U derbiju Jadrana nova pobeda ekipe iz Bara!

Pred 2.300 navijača u "Topolici": Mornar – Zadar (22:25, 25:14, 25:22, 17:20).

"Mornari" su goste iz Dalmacije, pojačane Lukom Žorićem i Vladimirom Dašićem, "gazili" do 20 razlike u četvrtoj četvrtini (86:66), kada je trener Mihailo Pavićević odlučio da povuče nosioce igre sa parketa, pa su Zadrani u finišu uspeli da izbore poraz razlikom koja nikako ne odražava odnos snaga dva tima.

Iako su i jedni i drugi ušli u utakmicu sa skorom 5-9, nijednog trenutka nije se postavljalo pitanje pobednika.

Nemanja Vranješ, koji zbog bolesti nije igrao u dramatičnoj utakmici sa Partizanom prošlog vikenda u "Pioniru", vratio se u postavu Mornara i odmah pokazao koliko znači i saigračima i treneru Pavićeviću: 16 poena (3/5 za dva, 2/8 za tri), uz dva skoka, dve asistencije, dve ukradene i jednom izgubljenom loptom. 

Bio je jedan od šestorice "dvocifrenih" u Pavićevićevom tim, u kom se Uroš Luković istakao i "dabl-dabl" učinkom od 13 poena i 11 skokova. Luković je ubacio šest od osam šuteva iz igre.

Luka Bašić i Mario Litl sa 17 poena bili su najefikasniji u gostujućem sastavu, s tim da je Bašić ubacio sve četiri dvojke i tri od pet trojki, dok je Litl šutirao 3/12 za dva i 2/4 za tri poena, uz dve izgubljene lopte.

Od kada su izgubili obe utakmice sa Zadrom u prvoj ABA sezoni, košarkaši Mornara danas su i četvrti put u nizu dobili ovaj "morski" derbi. U prvom delu sezone u Dvorani "Krešimir Ćosić" bilo je 83:93 uz još jedan dabl-dabl Lukovića (12 poena, 12 skokova).

Mornar je povratio autoritet u "Topolici", posle serije od četiri regionalna poraza kod kuće (Mega 80:84, Budućnost 95:99, Igokea 97:103 i Cedevita 102:103). Zadar je treći rival u nizu koji je poražen napustio dvoranu u Baru posle Krke (86:77) i Olimpije (80:75).

Rezultati 15. kola:

u subotu

Igokea - Zvezda 77:79
Partizan - Krka 87:55
Cedevita - Cibona 89:68

u nedelju

Olimpija - Mega 91:78
Mornar - Zadar 89:81

u ponedeljak

FMP - Budućnost 18.00

TABELA: Zvezda 15-0, Cedevita 11-4, Budućnost 9-5, Partizan 9-6, Mega 8-7, FMP 6-8, Cibona 6-9, Mornar 6-9, Zadar 5-10, Olimpija 5-10, Igokea 5-10, Krka 4-11.

Izvor: mondo.rs/B92/mondo.me

Komentari / 0

Ostavite komentar