АБА: Шта се десило Меги? Пети пораз у мјесец дана!

У првих девет кола Мега је уписала чак седам победа, а у наредних шест - само једну! Посустају у трци за четврто место које води у плеј-оф. . .  Нови пораз Меге, Олимпија славила у "Стожицама".  Кошаркаши Меге изгубили су у гостима од љубљанске Олимпије са 78:91 (20:15, 23:20, 18:26, 17:30) у 15. колу АБА лиге.  Морнару море: Дабл-дабл Луковића, шесторица двоцифрених.  У дербију Јадрана нова победа кошаркаша из Бара и дабл-дабл Луковића. Павићевић имао шесторицу "двоцифрених".

Кошарка 13.01.2019 | 21:10
АБА: Шта се десило Меги? Пети пораз у мјесец дана!
Осам поена предности на полувремену имала је Мега на гостовању у Љубљани, али ни то није било довољно за повратак на победнички колосек!

Екипа Дејана Милојевића забележила је трећи узастопни пораз у АБА лиги, чак пети у последњих месец дана, чиме су готово "прокоцкали" одличне игре с почетка сезоне и феноменалан скор (7-2), када су држали корак за Црвеном звездом и Будућности...

У првих девет кола изгубили су два меча, а у наредних шест - пет!

Евидентан је изостанак двоцифреног кошгетерског учинка који је имао Гога Битадзе, од 11. кола играч Подрогричана, од чијег је одласка Мега забележила један тријумф.

Уз то, повредио се и Адам Мокока, један од најважнијих дефанзивних играча Меге.

ОЛИМПИЈА - МЕГА 91:78 (15:20, 20:23, 26:18, 30:17)

Тим тренера Саше Никитовића је у наставку "прегазои" Мегу, нарочито у последњој деоници када су постигли чак 30 поена, а предњачио је искусни Домен Лорбек који је десет од своја 23 поена дао у одлучујућем кварталу.

Пратили су га Шпан и Лапорник са по 13 поена, док су код Меге предњачили Зоран Николић са 19 поена и девет скокова, односно Един Атић са 17 поена и пет асистенција.

"Змајеви" су значајним "скалпом" против Меге тако надокнадили бар део пропуштеног у неколико неизвесних завршница из прошлих кола, а истовремено су направили и важан корак у трци за опстанак која ће се очигледно, водити до последњих рунди.

У наредном колу Мега дочекује Морнар, док Олимпија гостује Цибони.



Изабраници тренера Дејана Милојевића су имали предност од 14 поена у првом полувремену, али су одиграли далеко слабије друго полувреме и у финишу меча посустали за 7. пораз у лиги.

Тренер Мега на овом мечу није могао да рачуна на Костју Мушидија, центар Филип Станић је био у саставу, али није играо због повреде да би се при крају полувремена повредио Адам Мокока који после тога до краја утакмице није улазио у игру. 

"Честитам Олимпији на заслуженој победи, вратило им се за неке поразе у току сезоне. Ми смо одиграли добро прво полувреме, медјутим, повреда Мококе нас је пореметила, он је кључни играч за нашу одбрану. То се видело у наставку утакмице, где смо примили 26 и 30 поена у трећој и четвртој четвртини. Према првим прогнозама, његова повреда није толико тешка и мислим да ће моћи у наредних десетак дана да игра. Мом колеги и пријатељу Саши Никитовићу честитам и желим им да остану у лиги, да се такмичимо и следеће године заједно",рекао је Милојевић после меча. 

Најефикаснији у редовима Мега су били Зоран Николић са 19 поена и Един Атић са 17, а у екипи Олимпије најбољи је био Домен Лорбек са 23 поена. 

После 15. кола АБА лиге, Мега Бемаx има скор 8-7 и налази се на петом месту, док Олимпија има пет тријумфа из 15 утакмица и заузима осмо место.

Морнару море: Дабл-дабл Луковића, шесторица двоцифрених. У дербију Јадрана нова победа кошаркаша из Бара и дабл-дабл Луковића. Павићевић имао шесторицу "двоцифрених".

У дербију Јадрана нова победа екипе из Бара!

Пред 2.300 навијача у "Тополици": Морнар – Задар (22:25, 25:14, 25:22, 17:20).

"Морнари" су госте из Далмације, појачане Луком Жорићем и Владимиром Дашићем, "газили" до 20 разлике у четвртој четвртини (86:66), када је тренер Михаило Павићевић одлучио да повуче носиоце игре са паркета, па су Задрани у финишу успели да изборе пораз разликом која никако не одражава однос снага два тима.

Иако су и једни и други ушли у утакмицу са скором 5-9, ниједног тренутка није се постављало питање победника.

Немања Врањеш, који због болести није играо у драматичној утакмици са Партизаном прошлог викенда у "Пиониру", вратио се у поставу Морнара и одмах показао колико значи и саиграчима и тренеру Павићевићу: 16 поена (3/5 за два, 2/8 за три), уз два скока, две асистенције, две украдене и једном изгубљеном лоптом. 

Био је један од шесторице "двоцифрених" у Павићевићевом тим, у ком се Урош Луковић истакао и "дабл-дабл" учинком од 13 поена и 11 скокова. Луковић је убацио шест од осам шутева из игре.

Лука Башић и Марио Литл са 17 поена били су најефикаснији у гостујућем саставу, с тим да је Башић убацио све четири двојке и три од пет тројки, док је Литл шутирао 3/12 за два и 2/4 за три поена, уз две изгубљене лопте.

Од када су изгубили обе утакмице са Задром у првој АБА сезони, кошаркаши Морнара данас су и четврти пут у низу добили овај "морски" дерби. У првом делу сезоне у Дворани "Крешимир Ћосић" било је 83:93 уз још један дабл-дабл Луковића (12 поена, 12 скокова).

Морнар је повратио ауторитет у "Тополици", после серије од четири регионална пораза код куће (Мега 80:84, Будућност 95:99, Игокеа 97:103 и Цедевита 102:103). Задар је трећи ривал у низу који је поражен напустио дворану у Бару после Крке (86:77) и Олимпије (80:75).

Резултати 15. кола:

у суботу

Игокеа - Звезда 77:79
Партизан - Крка 87:55
Цедевита - Цибона 89:68

у недељу

Олимпија - Мега 91:78
Морнар - Задар 89:81

у понедељак

ФМП - Будућност 18.00

ТАБЕЛА: Звезда 15-0, Цедевита 11-4, Будућност 9-5, Партизан 9-6, Мега 8-7, ФМП 6-8, Цибона 6-9, Морнар 6-9, Задар 5-10, Олимпија 5-10, Игокеа 5-10, Крка 4-11.

Извор: мондо.рс/Б92/мондо.ме

Коментари / 0

Оставите коментар