RUS: Kiks koji će pamtiti u Krasnodaru! Zenit u kanalu!

UFA odnela bod. . . !

Fudbal 10.12.2018 | 10:15
RUS: Kiks koji će pamtiti u Krasnodaru! Zenit u kanalu!
Ušao je Krasnodar u ravnopravnu trku za titulu posle dva poraza Zenita u tri poslednja kola, ali ako kod kuće ne dobijete ekipu koja je davljenik i nikoga nije uspela da pobedi u gostima pet meseci - onda baš i ne možete da se nadate da ćete prvi proći kroz cilj. To su kiksevi koji jako skupo koštaju. Danas je sa supermodernog stadiona u Krasnodaru bod odnela UFA - 1:1. 

Ovo znači da je Krasnodar propustio šansu da bar na kratko, do utakmice Zenita i Rubina, izbije na prvo mesto, ali i da nastavi seriju pobeda, pošto je slavio u prethodna dva duela u šampionatu. Ovako, nastavak takmičenja u Ligi Evrope i domaćem šampionatu, gde im sleduje gostovanje Spartaku u Moskvi, četa mladog stručnjaka Murada Musaeva ne dočekuje krcata samopouzdanjem. 

UFA je došla po bod u Krasnodar i do njega uspela da dođe ultradefanzivom, sa petoricom u zadnjoj liniji. Gostima se sjajna stvar dogodila u 15. minutu, kada su preko Olivera Tila došli do prednosti. S tako defanzivnim timom Krasnodaru je bilo jako teško da igra...

Ni 18 pokušaja, ni skoro 70 odsto poseda lopte nije pomoglo. Pa ni realativno brzi gol za 1:1. Mlađani Ivan Ignatjev nastavio je seriju. Momak kome je tek 19 godina potvrdio je još jednom da je budućnost ruskog fudbala. Četvrti njegov pogodak na pet poslednjih utakmica.    

Bez obzira što je poravnanje stiglo na vreme, Krasnodar nije mogao do preokreta. Napadali su domaći, pristiskali, šutirali, pokušavali na razne načine - nije išlo. UFA je ostala jednom šutu u okvir gola i tom jednom golu kojim im je doneo bod...

Naš Uroš Spajić odigrao je svih 90 minuta za domaći tim. U 50. je zaradio javnu opomenu...

Zenit je u kanalu - treći poraz na poslednje četiri utakmice! Sada je timu iz Sankt Peterburga meru uzeo Rubin iz Kazanja - 1:2.

Nešto se događa sa Zenitom, a to nešto nije dobro. Tim iz Sankt Peterburga dočekao je Rubin iz Kazanja i dopustio je gostu da ode kući s lagana tri boda u džepu - 1:2 (0:1).

Kako drugačije ovo nazvati nego konstatovati da je tim Sergeja Semaka u ozbiljnom problemu, u kanalu. Ovo je treći poraz Zenita na poslednje četiri utakmice!

Rubin je stigao u prednost već u osmom minutu utakmice kada je na asistenciju Kalinina iz kornera Egor Sorokin dobro odreagovao i postigao pogodak. Njegov prvi na meču.

A njegov drugi gol na utakmici samo je pokazao koliko je Zenit loš i uspavan u poslednje vreme. Igrao se 50. minut, a posle jedne lopte u peterac Sorokin je bio brži od golmana Luneva i povisio je prednost gostiju na dva razlike.

Šansu Zenitu je dao Leandro Paredes i to iz penala. Izgleda da je Zenit samo tako i mogao do gola. Kada je već bilo tako, imao je domaćin više nego dovoljno vremena da se vrati u meč i dođe do boda (možda i tri), ali je Rubin dobro odradio meč do kraja i uspeo da se odbrani.

Sa ova tri poraza Zenit je sebi napravio veliki problem kada je trka za šampiona u pitanju. Tim iz Sankt Peterburga je i dalje prvi na tabeli sa 34 osvojena boda, ali sada su mu pratioci za petama.

Krasnodar je na 33 boda, CSKA ima 30, a Spartak i Lokomotiva iz Moskve imaju po 28 osvojenih bodova. Biće to vrlo zanimljiva trka do kraja šampionata.

Premijer liga Rusije, 17. kolo:

Subota
Krila Sovjetov – Rostov 1:0 (1:0)
/Anton 11pen/

CSKA – Jenise2:1 (2:0)
/Šenikov 4, Vlašić 15 – Komolov 54/

Lokomotiva - Orenburg 2:1 (0:1)
/Farfan 77, Fernandeš 81 - Despotović 8/

Anži - Spartak 0:3 (0:1)
/Ze Luis 45+1pen, 84, Luis Adrijano 55pen/

Nedelja
Dinamo Moskva - Ural 4:0 (2:0)
/Žoazinjo 12, Lutsenko 44, Tete 61, Kozlov 72/

Krasnodar - UFA 1:1 (1:1)
/Ignatjev 27 - Til 15/

Zenit - Rubin 1:2 (0:1)
/Paredes 59 - Sorokin 8, 50/

Ponedeljak
17.30: Ahmat - Arsenal Tula

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar