РУС: Кикс који ће памтити у Краснодару! Зенит у каналу!

УФА однела бод. . . !

Фудбал 10.12.2018 | 10:15
РУС: Кикс који ће памтити у Краснодару! Зенит у каналу!
Ушао је Краснодар у равноправну трку за титулу после два пораза Зенита у три последња кола, али ако код куће не добијете екипу која је дављеник и никога није успела да победи у гостима пет месеци - онда баш и не можете да се надате да ћете први проћи кроз циљ. То су киксеви који јако скупо коштају. Данас је са супермодерног стадиона у Краснодару бод однела УФА - 1:1. 

Ово значи да је Краснодар пропустио шансу да бар на кратко, до утакмице Зенита и Рубина, избије на прво место, али и да настави серију победа, пошто је славио у претходна два дуела у шампионату. Овако, наставак такмичења у Лиги Европе и домаћем шампионату, где им следује гостовање Спартаку у Москви, чета младог стручњака Мурада Мусаева не дочекује крцата самопоуздањем. 

УФА је дошла по бод у Краснодар и до њега успела да дође ултрадефанзивом, са петорицом у задњој линији. Гостима се сјајна ствар догодила у 15. минуту, када су преко Оливера Тила дошли до предности. С тако дефанзивним тимом Краснодару је било јако тешко да игра...

Ни 18 покушаја, ни скоро 70 одсто поседа лопте није помогло. Па ни реалативно брзи гол за 1:1. Млађани Иван Игнатјев наставио је серију. Момак коме је тек 19 година потврдио је још једном да је будућност руског фудбала. Четврти његов погодак на пет последњих утакмица.    

Без обзира што је поравнање стигло на време, Краснодар није могао до преокрета. Нападали су домаћи, пристискали, шутирали, покушавали на разне начине - није ишло. УФА је остала једном шуту у оквир гола и том једном голу којим им је донео бод...

Наш Урош Спајић одиграо је свих 90 минута за домаћи тим. У 50. је зарадио јавну опомену...

Зенит је у каналу - трећи пораз на последње четири утакмице! Сада је тиму из Санкт Петербурга меру узео Рубин из Казања - 1:2.

Нешто се догађа са Зенитом, а то нешто није добро. Тим из Санкт Петербурга дочекао је Рубин из Казања и допустио је госту да оде кући с лагана три бода у џепу - 1:2 (0:1).

Како другачије ово назвати него констатовати да је тим Сергеја Семака у озбиљном проблему, у каналу. Ово је трећи пораз Зенита на последње четири утакмице!

Рубин је стигао у предност већ у осмом минуту утакмице када је на асистенцију Калинина из корнера Егор Сорокин добро одреаговао и постигао погодак. Његов први на мечу.

А његов други гол на утакмици само је показао колико је Зенит лош и успаван у последње време. Играо се 50. минут, а после једне лопте у петерац Сорокин је био бржи од голмана Лунева и повисио је предност гостију на два разлике.

Шансу Зениту је дао Леандро Паредес и то из пенала. Изгледа да је Зенит само тако и могао до гола. Када је већ било тако, имао је домаћин више него довољно времена да се врати у меч и дође до бода (можда и три), али је Рубин добро одрадио меч до краја и успео да се одбрани.

Са ова три пораза Зенит је себи направио велики проблем када је трка за шампиона у питању. Тим из Санкт Петербурга је и даље први на табели са 34 освојена бода, али сада су му пратиоци за петама.

Краснодар је на 33 бода, ЦСКА има 30, а Спартак и Локомотива из Москве имају по 28 освојених бодова. Биће то врло занимљива трка до краја шампионата.

Премијер лига Русије, 17. коло:

Субота
Крила Совјетов – Ростов 1:0 (1:0)
/Антон 11пен/

ЦСКА – Јенисе2:1 (2:0)
/Шеников 4, Влашић 15 – Комолов 54/

Локомотива - Оренбург 2:1 (0:1)
/Фарфан 77, Фернандеш 81 - Деспотовић 8/

Анжи - Спартак 0:3 (0:1)
/Зе Луис 45+1пен, 84, Луис Адријано 55пен/

Недеља
Динамо Москва - Урал 4:0 (2:0)
/Жоазињо 12, Лутсенко 44, Тете 61, Козлов 72/

Краснодар - УФА 1:1 (1:1)
/Игнатјев 27 - Тил 15/

Зенит - Рубин 1:2 (0:1)
/Паредес 59 - Сорокин 8, 50/

Понедељак
17.30: Ахмат - Арсенал Тула

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар