Pariz će danas biti pod opsadom

Centar Pariza biće danas blokiran zbog najavljenih novih antivladinih demonstracija pokreta "Žutih prsluka" i naći će se pod drastičnim merama obezbeđenja, pošto će vlasti nastojati da spreče izbijanje novog nasilja, a u tu svrhu će, prvi put od 2005. i velikih nereda u predgrađima velikih francuskih gradova, biti upotrebljena oklopna vozila.

Svijet 08.12.2018 | 08:01
Pariz će danas biti pod opsadom
U prestonici će biti raspoređeno dodatnih 8.000 pripadnika policije, a prefekt pariske policije izdvojio je 14 zona visokog rizika koje će biti u potpunosti raščišćene pre početka protesta.

AP navodi da će širom Francuske biti mobilisano 89.000 policajaca, za razliku od prošlog vikenda kada je na ulicama gradova bilo 65.000 pripadnika policije. U tim protestima je povređeno više od 130 ljudi, a više od 400 osoba je uhapšeno u najgorem uličnom nasilju viđenom u Francuskoj poslednjih decenija.

Pored zatvaranja Ajfelove kule za posetioce, mnoge radnje i muzeji, uključujući Luvr, takođe neće raditi iz bezbednosnih razloga. "Moramo da zaštitimo kulturna mesta u Parizu, ali i svuda u Francuskoj", rekao je francuski ministar kulture Frank Rieste za RTL radio.

Izvor: Tanjug

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Golijat.

08.12.2018 09:27

Kako radili u svijetu tako vam se obilo od glavu svima i treba vam tako

ODGOVORITE
Name

"Pokret Žuti Prsluci "

08.12.2018 10:17

Pokret Žuti Prsluci Nas cilj je da upozorimo i pozovemo vlast da se ozbiljno pozabavi problemima građana. Pratite nas na facebook stranici Pokret Zuti Prsluci. Stigli smo u Bosnu i Hercegovinu.

ODGOVORITE