Želja za čokoladom, manjak magnezijuma

Ako niste veliki ljubitelj čokolade, ali u poslednje vreme primećujete da vam se svakodnevno jede, proverite krvnu sliku. Moguće je da ova izražena želja ukaže da vam nedostaje magnezijum.

Zdravlje 03.12.2018 | 14:45
Želja za čokoladom, manjak magnezijuma
AKO niste veliki ljubitelj čokolade, ali u poslednje vreme primećujete da vam se svakodnevno jede, proverite krvnu sliku. Moguće je da ova izražena želja ukaže da vam nedostaje magnezijum.

Ovaj mineral je neophodan za nekoliko stotina biohemijskih reakcija u telu, uključujući i one koje su povezane sa opuštanjem. Kada ga nema dovoljno u organizmu, ljudi postaju razdražljivi, muče ih nesanica i visok krvni pritisak, pa organizam ne može da se opusti. Zbog toga se privremeno osećaju bolje kada pojedu štanglu čokolade, jer ima opuštajući efekat.

Ali to zadovoljstvo traje vrlo kratko i pritom može da preraste u zavisnost, kada potreba za ovim slatkišem postaje nezajažljiva. Zato stručnjaci preporučuju da odete na kontrolu kod lekara, a da u međuvremenu običnu čokoladu zamenite crnom, koja sadrži 70 odsto kakaoa.

Novosti
foto:internet


 
 

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

uh

03.12.2018 14:12

Jao, kad se otopi , smekša , kako volim da je ližem, do zore.

ODGOVORITE