Loš zadah odbija sve: kako se riješiti problema 

Loš zadah od duvanskog dima - nešto sa čime se mnogi od nas susreću ili su barem svjedoci. Osjećaj neprijatnosti koji on donosi nije samo ograničen na osobu koja puši, već i na ljude oko nje.

Zdravlje 18.09.2023 | 13:19
Loš zadah odbija sve: kako se riješiti problema 

Tradicionalne cigarete često se povezuju s ovim problemom; ali šta ako postoji alternativa koja može riješiti ovaj problem - dok istovremeno može biti manje štetna za vaše zdravlje? 

Bezdimne alternative, koje emituju aerosol umjesto duvanskog dima, postaju sve popularnije među pušačima koji traže bolje izbore od nastavka pušenja cigareta. Dok tradicionalne cigarete imaju reputaciju lošeg zadaha (koji se teško skriva), mnogi korisnici bezdimnih alternativa uspješno eliminišu ovaj problem. 

Jedan od razloga je što bezdimne alternative ne proizvode duvanski dim, već aerosol, te emitiju značajno manje štetnih materija i ne dovode do pasivnog pušenja kada se koriste. Proizvodnjom aerosola, koji brzo nestaje, s njim nestaju i neprijatni mirisi. Ovo može biti olakšavajuće kako i za pušača tako i za ljude u njegovoj okolini.

Osim rješenja lošeg zadaha, bezdimne alternative mogu pružiti pušačima još jednu prednost - manje izražene mrlje na zubima, koje doprinose razvoju neugodnog zadaha. Tradicionalne cigarete često ostavljaju mrlje na zubima zbog sagorijevanja duvanskog dima.

Dok bezdimna alternativa koja zagrijavanjem duvana i ispuštanjem aerosola može pomoći u očuvanju od neprijatnosti zadaha i bjeline zuba. 

U svakom slučaju, ako vas brine loš zadah i želite istovremeno smanjiti štetu po vaše zdravlje, koje se dovodi u vezi s pušenjem, bezdimne alternative mogu biti vrijedna opcija.

Međutim, važno je napomenuti da bezdimne alternative iako predstavljaju bolju alternativu nastavku pušenja cigareta oslobađaju nikotin koji izaziva zavisnost. Najbolji izbor koji svaki pušač može donijeti za sebe je da se u potpunosti odrekne duvana i nikotina.

(PR) Foto: Freepik