Oprez zbog leda, magle i odrona

Putni pravci u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros su prohodni, ali se vozačima savjetuje da budu oprezni zbog poledice, magle i odrona na pojedinim dionicama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Srpske.

Bosna i Hercegovina 02.12.2018 | 10:34
Oprez zbog leda, magle i odrona
Vozačima, koji se kreću preko planinskog prevoja Borova Glava, na magistralnom putu Šuica-Livno, savjetuje se dodatan oprez zbog učestalih izlazaka divljih konja na kolovoz, posebno u jutarnjim i večernjim časovima.

Na auto-putu "9. januar" Banjaluka-Doboj na petlji "Mahovljani", te na auto-putu Banjaluka-Gradiška zbog izgradnje naplatne stanice "Čatrnja" izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja.

Režim vožnje izmijenjen je na magistralnim putnim pravcima Čelinac-Kotor Varoš zbog izgradnje mosta preko rijeke Vrbanje u Čelincu, Banjaluka-Srpske Toplice na dijelu od Kosmosa do Nule, od Rebrovca prema Čelincu, Krupa na Vrbasu-Bočac, te na regionalnom putnom pravcu Derviši-Klašnice u ulicama Put srpskih branilaca i 16. Krajiške brigade.

Saobraćaj je obustavljen na regionalnom putnom pravcu Moštanica-Kozarska Dubica zbog sanacije mosta preko rijeke Moštanice, kao i kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini.

Na dionici magistralnog puta Sarajevo-Foča usporeno je saobraća na lokalitetu Sijeračke Stijene zbog sanacije klizišta, kao i na regionalnom putu Bratunac-Drinjača.

Klizišta su usporila saobraćaj i na regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu Aubačevo, Ukrina-Gornja Vijaka i Lopare /Mačkovac/-Čelić, dok je na regionalnom putu Lopare-Priboj na snazi obustava saobraćaja za teretna vozila i autobuse, koji su preusmjereni na alternativne putne pravce.

U Banjaluci je u toku izgradnja kružne raskrsnice zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja na magistralnom putu od pijace prema Rebrovcu.

Na području FBiH u toku je sanacija tunela Vranduk dva, kao i dva mosta na dionici magistralnog puta Zenica-Nemila zbog čega je izmijenjen režim u odvijanju saobraćaja. Vozila iz smjera Zenice koriste magistralni put, dok se u suprotnom smjeru saobraća alternativnim pravcem.

Zbog sanacije mosta na magistralnom putu Novi Travnik-Bugojno, obustavljen je saobraćaj teretnih vozila i preusmjeren na alternativni pravac preko Donjeg Vakufa i Travnika, dok putnička vozila saobraćaju obilaznicom u neposrednoj blizini.

Na graničnim prelazima jutros nema dužih zadržavanja. I dalje je obustavljen saobraćaj na graničnom prelazu Novi Grad-Dvor zbog radova u Hrvatskoj.

Na svim putnim pravcima vozačima se savjetuje oprezna vožnja, prilagođena stanju i uslovima na putu, te da na put ne kreću bez zakonski obavezne zimske opreme.

(AMS RS)

Komentari / 0

Ostavite komentar