Seks umjesto teretane ?

Iluzija koju mnogi od nas i dalje imaju jeste ubeđenje da jedan seksualni odnos sagori isti broj kalorija kao duža šetnja ili trening. Žao nam je što ćemo vas razočarati, jer to nije istina.

Zdravlje 08.11.2018 | 08:44
Seks umjesto teretane ?
Dakle, na seks ne možete računati kao na trening od kog može da se smrša.

Jedna studija, objavljena u časopisu Plus van, koja je ispitivala vezu između vežbanja i kalorija, otkrila je da u proseku muškarci sagorevaju 100 kalorija tokom seksualnog odnosa, a računali su da prosečan odnos traje 25 minuta. Po drugoj studiji prosečan seks traje šest minuta i muškarac star oko 30 godina potroši samo 30 kalorija, što je za 14 više od onih koje troši dok sedi u fotelji.

Žene tokom pola sata odnosa u proseku potroše oko 69 kalorija.

Istraživači su procenili da muškarci potroše oko 4,2 kalorije po minuti tokom seksa, dok žene sagorevaju 3,1 kaloriju.

Zato ako se umislili da vam redovan seks zamenjuje trening, razmislite ponovo.

Poređenja radi, trčanjem na traci žene za pola sata sagorevaju oko 213 kalorija, a muškarci oko 276 (u zavisnosti od brzine). Većina ljudi treba da poveća puls na 120 da bi zaista počeli da sagorevaju kalorije.

Aktivnost manjeg intenziteta poput seksa će sagorevati više kalorija iz masnoće, što je dobro, ali nažalost ukupan broj potrošenih kalorija je ipak manji.

B 92
foto:internet

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Re

11.11.2018 00:03

Jeste, ali je covjek koji upraznjava seks mnogo zadovoojniji i manje zdere. Zato zene umjesto da jasete na loptu, za bolju liniju preporucujem...

ODGOVORITE
Name

Daj mi samo malo

11.11.2018 02:41

Nije tačna vaša tvrdnja,vasih strucnjaka da seks ne može,zamjeniti teretanu,i da se od seksa ne može mrsaviti,Šta oni znaju kad ne upraznjavaju seks,upraznjavali bo da mogu,pa onda lažu narod da seks nije zdrav,NEGO IZ ISKUSTVA VAM SVIMA TOPLO PREPORUČUJEM JEBI TE SE,PRIJE SPAVANJA,U TOKU NOĆI,UJUTRO,POSLE RUČKA,IMAĆETE VOLJE ZA SVE,

ODGOVORITE
Name

istina

11.11.2018 07:45

poenta za kalorije sto vise seksa hvala

ODGOVORITE