Nova droga hara među mladima: Dvije djevojčice preminule

Trinaestogodišnja djevojčica umrla je nakon što je konzumirala novu drogu, posebno jaku varijantu ecstasyja pod imenom "Blue Punisher". Osim djevojčice drogu je uzeo i 14-godišnji dječak koji se trenutno nalazi u kritičnom stanju. Nakon smrti djevojčice uhapšeno je četvoro ljudi.

Zdravlje 01.07.2023 | 09:59
Nova droga hara među mladima: Dvije djevojčice preminule

Njemačka policija upozorila je u srijedu na novu potencijalno smrtonosnu vrstu ecstasyja, takozvani “Blue Punisher”. U relativno kratkom vremenu otkad je droga u opticaju već su dvije tinejdžerke izgubile život, piše Dnevnik.hr.

Izgled pilule podsjeća na plavi dijamant s ugraviranom lubanjom, inspiriran logom Marvelovog lika, The Punisher po kojemu je droga i dobila ime, a riječ je o snažnijoj verziji ecstasyja. Cijele tablete mogu sadržavati nekoliko stotina miligrama aktivnog sastojka MDMA, što je nekoliko puta više od uobičajene doze ecsrasyja, piše Focus.

Nakon konzumacije, droga dovodi do maštanja, društvenosti, gubitka osjećaja za vrijeme, psihoze i deluzije. Uz to, sastav upozorenja tijela je isključen. Kad se droga koristi na zabavama, dugotrajno plesanje može dovesti do ekstremnog gubitka vode, oštećenja organa ili kolapsa cirkulacije. Može dovesti i do fatalnog zatajenja bubrega te smrtonosnog cerebralno krvarenje, objavio je Dnevnik.hr. 

foto: Tviter / N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

To

01.07.2023 10:13

Nije droga vec otrov, nema novih droga lekova bog je sve stvorio, ljudi izmisljaju sinteticke neprirodne opijate otrove da zarade a neprirodno sinteticko je stetno, samo ko pameti ima, osobito mladi koji ne znaju gde zive, kriv scholz i njemacka vlada i druge vlasti zaradjuju na robovima

ODGOVORITE
Name

Jos

01.07.2023 11:22

Mrtvacka glava na tableti umesto da odbije ona zalutate koji ne znaju privlaci kao top extra, a djavolje, kud ne idu bogu

Name

Tatar

01.07.2023 10:59

Znači ne treba nam rat.Ne treba nam ni oružje.Sve je u ovoj vrsti extazija.

ODGOVORITE