Секс умјесто теретане ?

Илузија коју многи од нас и даље имају јесте убеђење да један сексуални однос сагори исти број калорија као дужа шетња или тренинг. Жао нам је што ћемо вас разочарати, јер то није истина.

Здравље 08.11.2018 | 08:44
Секс умјесто теретане ?
Дакле, на секс не можете рачунати као на тренинг од ког може да се смрша.

Једна студија, објављена у часопису Плус ван, која је испитивала везу између вежбања и калорија, открила је да у просеку мушкарци сагоревају 100 калорија током сексуалног односа, а рачунали су да просечан однос траје 25 минута. По другој студији просечан секс траје шест минута и мушкарац стар око 30 година потроши само 30 калорија, што је за 14 више од оних које троши док седи у фотељи.

Жене током пола сата односа у просеку потроше око 69 калорија.

Истраживачи су проценили да мушкарци потроше око 4,2 калорије по минути током секса, док жене сагоревају 3,1 калорију.

Зато ако се умислили да вам редован секс замењује тренинг, размислите поново.

Поређења ради, трчањем на траци жене за пола сата сагоревају око 213 калорија, а мушкарци око 276 (у зависности од брзине). Већина људи треба да повећа пулс на 120 да би заиста почели да сагоревају калорије.

Активност мањег интензитета попут секса ће сагоревати више калорија из масноће, што је добро, али нажалост укупан број потрошених калорија је ипак мањи.

Б 92
фото:интернет

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Ре

10.11.2018 23:03

Јесте, али је цовјек који упразњава секс много задовоојнији и мање здере. Зато зене умјесто да јасете на лопту, за бољу линију препоруцујем...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дај ми само мало

11.11.2018 01:41

Није тачна ваша тврдња,васих струцњака да секс не може,замјенити теретану,и да се од секса не може мрсавити,Шта они знају кад не упразњавају секс,упразњавали бо да могу,па онда лажу народ да секс није здрав,НЕГО ИЗ ИСКУСТВА ВАМ СВИМА ТОПЛО ПРЕПОРУЧУЈЕМ ЈЕБИ ТЕ СЕ,ПРИЈЕ СПАВАЊА,У ТОКУ НОЋИ,УЈУТРО,ПОСЛЕ РУЧКА,ИМАЋЕТЕ ВОЉЕ ЗА СВЕ,

ОДГОВОРИТЕ
Name

истина

11.11.2018 06:45

поента за калорије сто висе секса хвала

ОДГОВОРИТЕ