Milivojević, Nastasić i Gaćinović vs Krstajić!

Šta im je zajedničko? Već nekoliko nedelja u centru pažnje srpskog fudbala su direktne kritike nekolicine reprezentativaca na račun selektora Srbije Mladena Krstajića.

Fudbal 15.09.2018 | 22:30
Milivojević, Nastasić i Gaćinović vs Krstajić!
Sve je krenulo od Luke Milivojevića koji je kritikovao rad selektora Krstajića na Svetskom prvenstvu, nastavljeno izjavom Matije Nastasića da neće igrati za Srbiju dok se selektor ne promeni, a onda je Krstajića "prozvao" i Mijat Gaćinović.

Izjave fudbalera engleskog Kristal Palasa, te nemačkih klubova Šalkea i Ajntrahta su zasenile početak Lige nacija i utakmice Srbije sa Litvanijom (1:0) i Rumunijom (2:2).

Iz FSS su ubrzo posle prve izjave Milivojevića odgovorili da je on pod uticajem svog menadžera Faljija Ramadanija pokušao da izvede "puč" u reprezentaciji tokom Mundijala u Rusiji.

"Teško je išta reći kad o vama takve laži iznose oni koji bi prvi trebalo da vas zaštite i pruže podršku. Sujeta? Ili možda nešto drugo? Sve to samo zato što sam izneo svoje mišljenje posle jedne utakmice na SP", odgovorio je Milivojević na te optužbe.

Međutim, da postoji sukob na liniji FSS–Ramadani, s kojim čvrsto sarađuje bivši srpski golman Nikola Damjanac, potvrdile su izjave Nastasića i Gaćinovića za nemačke medije.

Ne iz razloga što je neobično da fudbaleri javno pričaju protiv selektora kada su nezadovoljni svojim statusom, već zbog činjenice da ih kao Milivojevića zastupa upravo Ramadanijeva menadžerska agencija "Lian sports".

To pokreće pitanje da li je upravo ova menadžerska agencija pokrenula javne napade na Krstajića i FSS nezadovoljna statusom svojih fudbalera u reprezentaciji Srbije.

"Nisam očekivao da neću biti u timu za Mundijal. Svi su mislili da ću igrati na SP. Često sam igrao u kvalifikacijam, i to dobro. Mislim da sam zaslužio da idem u Rusiju. Ali tako su odlučili. Niko nije pričao sa mnom i još trojicom igrača koji nismo izabrani. Samo nam je javio menadžer tima, nije selektor", rekao je Gaćinović za "Frankfurter".

Međutim, koliko god bila čudna koincidencija što Krstajića kritikuju isključivo igrači koje zastupa Ramadani, ne treba zaboraviti ni da su proteklih deset dana u srpskom timu bila još trojica fudbalera čija je agencija Lian sports, u mladoj selekciji četvrti, a oni se javno nisu oglašavali u vezi aktuelnom situacijom, niti su zbog svoje povezanosti sa pomenutim agentom izopšteni iz nacionalnog tima.

Naprotiv, Adem Ljajić, Filip Kostić i Miloš Veljković su igrali protiv Litvanije i Rumunije, a Luka Jović za U21 tim protiv Rusije. Oni nisu kritikovali Krstajića i FSS iako su iz Saveza optužili da Ramadani preko svojih igrača pokušava da kontroliše sastav reprezentacije.

To je znak i da je sukob na relaciji između Saveza i fudbalskog agenta, koji nije sporan, verovatno znatno dublji od onoga što je izneto na površinu i javnost i da će potrajati.

Na ove optužbe za sada nisu javno reagovali "prozvani" Ramadani i njegov saradnik Damjanac, ali nema sumnje da sukobu nije kraj i da nas čekaju nove "akcije", posebno što je novo okupljanje "Orlova" vrlo blizu, već sredinom oktobra uoči gostovanja Crnoj Gori i meča sa Litvanijom u Srbiji u nastavku Lige nacija.

Srpski fudbaleri koje zastupa Ramadanijeva agencija "Lian sports": Matija Nastasić (Šalke), Ljubomir Fejsa (Benfika), Luka Milivojević (Kristal Palas), Adem Ljajić (Bešiktaš), Luka Jović (Ajntraht), Nikola Maksimović (Napoli), Mijat Gaćinović (Ajntraht), Miloš Veljkovć (Verder), Filip Kostić (Ajntraht), Nemanja Pejčinović (Čangčun), Danilo Pantić (Partizan), Saša Zdjelar (Partizan)...

Izvor: B92

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Krstajicu

16.09.2018 17:38

Goni se u p.... m....... ! Dosta te vise ! ! !

ODGOVORITE