Миливојевић, Настасић и Гаћиновић вс Крстајић!

Шта им је заједничко? Већ неколико недеља у центру пажње српског фудбала су директне критике неколицине репрезентативаца на рачун селектора Србије Младена Крстајића.

Фудбал 15.09.2018 | 22:30
Миливојевић, Настасић и Гаћиновић вс Крстајић!
Све је кренуло од Луке Миливојевића који је критиковао рад селектора Крстајића на Светском првенству, настављено изјавом Матије Настасића да неће играти за Србију док се селектор не промени, а онда је Крстајића "прозвао" и Мијат Гаћиновић.

Изјаве фудбалера енглеског Кристал Паласа, те немачких клубова Шалкеа и Ајнтрахта су засениле почетак Лиге нација и утакмице Србије са Литванијом (1:0) и Румунијом (2:2).

Из ФСС су убрзо после прве изјаве Миливојевића одговорили да је он под утицајем свог менаџера Фаљија Рамаданија покушао да изведе "пуч" у репрезентацији током Мундијала у Русији.

"Тешко је ишта рећи кад о вама такве лажи износе они који би први требало да вас заштите и пруже подршку. Сујета? Или можда нешто друго? Све то само зато што сам изнео своје мишљење после једне утакмице на СП", одговорио је Миливојевић на те оптужбе.

Међутим, да постоји сукоб на линији ФСС–Рамадани, с којим чврсто сарађује бивши српски голман Никола Дамјанац, потврдиле су изјаве Настасића и Гаћиновића за немачке медије.

Не из разлога што је необично да фудбалери јавно причају против селектора када су незадовољни својим статусом, већ због чињенице да их као Миливојевића заступа управо Рамаданијева менаџерска агенција "Лиан спортс".

То покреће питање да ли је управо ова менаџерска агенција покренула јавне нападе на Крстајића и ФСС незадовољна статусом својих фудбалера у репрезентацији Србије.

"Нисам очекивао да нећу бити у тиму за Мундијал. Сви су мислили да ћу играти на СП. Често сам играо у квалификацијам, и то добро. Мислим да сам заслужио да идем у Русију. Али тако су одлучили. Нико није причао са мном и још тројицом играча који нисмо изабрани. Само нам је јавио менаџер тима, није селектор", рекао је Гаћиновић за "Франкфуртер".

Међутим, колико год била чудна коинциденција што Крстајића критикују искључиво играчи које заступа Рамадани, не треба заборавити ни да су протеклих десет дана у српском тиму била још тројица фудбалера чија је агенција Лиан спортс, у младој селекцији четврти, а они се јавно нису оглашавали у вези актуелном ситуацијом, нити су због своје повезаности са поменутим агентом изопштени из националног тима.

Напротив, Адем Љајић, Филип Костић и Милош Вељковић су играли против Литваније и Румуније, а Лука Јовић за У21 тим против Русије. Они нису критиковали Крстајића и ФСС иако су из Савеза оптужили да Рамадани преко својих играча покушава да контролише састав репрезентације.

То је знак и да је сукоб на релацији између Савеза и фудбалског агента, који није споран, вероватно знатно дубљи од онога што је изнето на површину и јавност и да ће потрајати.

На ове оптужбе за сада нису јавно реаговали "прозвани" Рамадани и његов сарадник Дамјанац, али нема сумње да сукобу није крај и да нас чекају нове "акције", посебно што је ново окупљање "Орлова" врло близу, већ средином октобра уочи гостовања Црној Гори и меча са Литванијом у Србији у наставку Лиге нација.

Српски фудбалери које заступа Рамаданијева агенција "Лиан спортс": Матија Настасић (Шалке), Љубомир Фејса (Бенфика), Лука Миливојевић (Кристал Палас), Адем Љајић (Бешикташ), Лука Јовић (Ајнтрахт), Никола Максимовић (Наполи), Мијат Гаћиновић (Ајнтрахт), Милош Вељковћ (Вердер), Филип Костић (Ајнтрахт), Немања Пејчиновић (Чангчун), Данило Пантић (Партизан), Саша Здјелар (Партизан)...

Извор: Б92

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Крстајицу

16.09.2018 17:38

Гони се у п.... м....... ! Доста те висе ! ! !

ОДГОВОРИТЕ