Gotovo - Buvač se ne vraća u Liverpul?!

"Livepul Eko", koji je standardno dobro obaviješten kada je u pitanju klub sa "Enfilda" je objavio da se Željko Buvač neće vratiti na poziciju prvog asistenta Jirgena Klopa u Liverpulu.

Fudbal 22.07.2018 | 16:15
Gotovo - Buvač se ne vraća u Liverpul?!
"Romansa" koja je trajala 17 godina je gotova.

Željko Buvač je krajem aprila napustio ulogu prvog asistenta Jirgena Klopa, a klub, kao i njemački stručnjak, su medijma sopštili da se radi o odsustvu zbog privatnih razloga i da se njegov status nije promijenio. Buvač se nije oglašavao po ovom pitanju.

Taj stav klub zastupa i danas, ali Džejms Pirs, dobro obaviješteni engleski novinar koji za "Liverpul Eko" prati Liverpul, je objavio da se Buvač neće vratiti na posao i da je njegova saradnja sa Jirgenom Klopom završena, te da će klub to zvanično saopštiti u narednih nekoliko sedmica.

Pirs dalje navodi da će Buvača zamijeniti Pepijn Ljinders, koji je u Liverpulu radio kao trener za razvoj mladih igrača i bio veza između prvog tima i akademije da bi zimus preuzeo NEK iz Nijemingena, ali se već u maju našao bez posla pa se vratio u klub i do danas nije dobio zvaničnu titulu.

Buvač je rođen 1961. godine, a sa Klopom je prijatelj još od zajedničkih dana u Majncu u kojem su zajedno igrali devedesetih godina i počeli trenersku karijeru. Srbin, inače rodom iz Omarske kod Prijedora, je kao asistent u stručnom štabu od 2001. do 2008. godine sa Klopom radio u Majncu, da bi potom prešli u Borusiju iz Dormunda i na koncu, 2015. u Liverpul.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar