Zvezda prodala Pešića, ne ide u Rigu!

Najbolji strelac Superlige Srbije karijeru nastavlja u Saudijskoj Arabiji! Zvezda prodala Pešića za 4. 200. 000 evra! Isplata u dve rate.  Al Itihad je novi klub najboljeg strelca Superlige.

Fudbal 09.07.2018 | 18:45
Zvezda prodala Pešića, ne ide u Rigu!
Dugo već traju priče o odlasku 26-godišnjeg Aleksandra Pešića iz Crvene zvezde ovog leta, a dileme više nema.

Najbolji strelac Superlige Srbije prošle sezone sa 25 golova karijeru će nastaviti na Bliskom Istoku. U Al Itihadu iz Saudijske Arabije, a crveno-beli će od transfera prihodovati 4.200.000 evra, u dve rate.

Na taj način klub će ostvariti odličan profit, jer je Pešić doveden pre godinu dana iz Tuluza za 750.000 evra. Pored zarade, doprineo je i golovima koji su doveli po povratka titule u Ljutice Bogdana.

Pešić je već otputovao u Saudijsku Arabiju na završne dogovore i neće ići u utorak sa ekipom u Letoniju, na utakmicu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Spartaksa.

Njegov odlazak pokušaće da nadomesti Nikola Stojiljković, ali je vrlo verovatno da će Zvezda do kraja prelaznog roka angažovati još jednog napadača. Očekuje se da to bude stranac.

Do tada, konkurenciju Stojiljkoviću praviće povratnik iz niškog Radničkog, Milan Pavkov i perspektivni Dejan Joveljić, a tu je i El Fardu Ben, koji pored krila i centralnog ofanzivnog veziste može da igra i na mestu klasičnog napadača.

Dokaži se u Srbiji, pa pravac – Saudijska Arabija! Drugu godinu uzastopno, najbolji igrač Superlige odlazi u Džedu, ali ne u isti klub. Za razliku od Leonarda da Silve Soze, koji se posle blistavih igara u dresu Partizana obreo u Al Ahliju (i sa njima nedavno rastao), put Bliskog istoka odlazi i Aleksandar Pešić.

Najbolji strelac našeg prvenstva (25 golova) koji je u anketama proglašen i za najboljeg igrača šampionata, dogovorio je transfer u Al Itihad, na čijoj klupi od nedavno sedi Argentinac Ramon Dijaz. Zvezdi će na ime obeštećenja pripasti 4.200.000 evra, uz napomenu da neće kompletan iznos odmah leći na račun crveno-belih, već će stići iz dva dela. Bilo kako, ovo je jedan od boljih poslova Zvezdinog rukovodstva, ako se posmatra finansijski deo, jer je bivšeg napadača Tuluza dovela minulog leta za 750.000, a prodala ga posle sezone karijere više od pet puta skuplje.

Prema nezvaničnim informacijama, plata Aleksandra Pešića trebalo bi da iznosi između 1.500.000 i 1.800.000 evra po sezoni.

S obzirom da je Aleksandar Pešić već otputovao u Sudijsku Arabiju, ovo znači i da trener srpskog prvaka, Vladan Milojević neće moći da računa na njega u sredu, u prvoj utakmici prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona. Na osnovu toga jasno je da će špic beogradaskog sastava u Rigi, protiv Spartaksa iz Jurmale (sreda, 18.00) predvoditi novajlija Nikola Stoiljković, projektovan da zamenu baš nekadašnjeg centarfora niškog Radničkog, Atalante, OFI-ja sa Krita, Jagodine, Šerifa i Tuluza. Na raspolaganju su još povratnik sa pozajmice iz niškog Radničkog, Milan Pavkov i mladi Dejan Joveljić.

No...

Pešićev odlazak uticaće da čelnici Crvene zvezde reaguju u nastavku prelaznog roka i dovedu još jednog fudbalera u najisturenijem delu tima. Pominjao se Franko Soldano iz Santa Fea, međutim, kako sad stvari stoje sportski sektor će pojuriti dostupnijeg napadača, s obzirom da Argentinac košta 5.000.000 dolara, što je, razume se, van domašaja Zvezde.

- PRELAZNI ROK - 

DOŠLI: Nikola Stojiljković, Dejan Meleg, Milan Jevtović, Dušan Jovančić, Zoran Popović, Rašid Sumaila, Lorenco Ebisilio, Miloš Degenek. 

OTIŠLI: Uroš Račić, Luka Adžić, Abraham Frimpong, Luka Ilić, Mičel Donald, Damijen Le Talek, Damir Kahriman, Dušan Anđelković, Aleksandar Pešić.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar