Звезда продала Пешића, не иде у Ригу!

Најбољи стрелац Суперлиге Србије каријеру наставља у Саудијској Арабији! Звезда продала Пешића за 4. 200. 000 евра! Исплата у две рате.  Ал Итихад је нови клуб најбољег стрелца Суперлиге.

Фудбал 09.07.2018 | 18:45
Звезда продала Пешића, не иде у Ригу!
Дуго већ трају приче о одласку 26-годишњег Александра Пешића из Црвене звезде овог лета, а дилеме више нема.

Најбољи стрелац Суперлиге Србије прошле сезоне са 25 голова каријеру ће наставити на Блиском Истоку. У Ал Итихаду из Саудијске Арабије, а црвено-бели ће од трансфера приходовати 4.200.000 евра, у две рате.

На тај начин клуб ће остварити одличан профит, јер је Пешић доведен пре годину дана из Тулуза за 750.000 евра. Поред зараде, допринео је и головима који су довели по повратка титуле у Љутице Богдана.

Пешић је већ отпутовао у Саудијску Арабију на завршне договоре и неће ићи у уторак са екипом у Летонију, на утакмицу првог кола квалификација за Лигу шампиона против Спартакса.

Његов одлазак покушаће да надомести Никола Стојиљковић, али је врло вероватно да ће Звезда до краја прелазног рока ангажовати још једног нападача. Очекује се да то буде странац.

До тада, конкуренцију Стојиљковићу правиће повратник из нишког Радничког, Милан Павков и перспективни Дејан Јовељић, а ту је и Ел Фарду Бен, који поред крила и централног офанзивног везисте може да игра и на месту класичног нападача.

Докажи се у Србији, па правац – Саудијска Арабија! Другу годину узастопно, најбољи играч Суперлиге одлази у Џеду, али не у исти клуб. За разлику од Леонарда да Силве Созе, који се после блиставих игара у дресу Партизана обрео у Ал Ахлију (и са њима недавно растао), пут Блиског истока одлази и Александар Пешић.

Најбољи стрелац нашег првенства (25 голова) који је у анкетама проглашен и за најбољег играча шампионата, договорио је трансфер у Ал Итихад, на чијој клупи од недавно седи Аргентинац Рамон Дијаз. Звезди ће на име обештећења припасти 4.200.000 евра, уз напомену да неће комплетан износ одмах лећи на рачун црвено-белих, већ ће стићи из два дела. Било како, ово је један од бољих послова Звездиног руководства, ако се посматра финансијски део, јер је бившег нападача Тулуза довела минулог лета за 750.000, а продала га после сезоне каријере више од пет пута скупље.

Према незваничним информацијама, плата Александра Пешића требало би да износи између 1.500.000 и 1.800.000 евра по сезони.

С обзиром да је Александар Пешић већ отпутовао у Судијску Арабију, ово значи и да тренер српског првака, Владан Милојевић неће моћи да рачуна на њега у среду, у првој утакмици првог кола квалификација за Лигу шампиона. На основу тога јасно је да ће шпиц београдаског састава у Риги, против Спартакса из Јурмале (среда, 18.00) предводити новајлија Никола Стоиљковић, пројектован да замену баш некадашњег центарфора нишког Радничког, Аталанте, ОФИ-ја са Крита, Јагодине, Шерифа и Тулуза. На располагању су још повратник са позајмице из нишког Радничког, Милан Павков и млади Дејан Јовељић.

Но...

Пешићев одлазак утицаће да челници Црвене звезде реагују у наставку прелазног рока и доведу још једног фудбалера у најистуренијем делу тима. Помињао се Франко Солдано из Санта Феа, међутим, како сад ствари стоје спортски сектор ће појурити доступнијег нападача, с обзиром да Аргентинац кошта 5.000.000 долара, што је, разуме се, ван домашаја Звезде.

- ПРЕЛАЗНИ РОК - 

ДОШЛИ: Никола Стојиљковић, Дејан Мелег, Милан Јевтовић, Душан Јованчић, Зоран Поповић, Рашид Сумаила, Лоренцо Ебисилио, Милош Дегенек. 

ОТИШЛИ: Урош Рачић, Лука Аџић, Абрахам Фримпонг, Лука Илић, Мичел Доналд, Дамијен Ле Талек, Дамир Кахриман, Душан Анђелковић, Александар Пешић.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар