Oteli Albanca pa tražili novac

Kako su dvojica razbojnika u Raški kidnapovala čoveka sa Kosmeta. Paskolija držali u Aranđelovcu, lisice stavljene u Beogradu

Srbija 23.04.2018 | 09:52
Oteli Albanca pa tražili novac
Zajedničkim radom policija u Beogradu, Kraljevu i Kragujevcu rasvetljena je otmica pedesetogodišnjeg Albanca s Kosova i Metohije, kako “Novosti” saznaju, a uhapšene su dve osobe tokom primopredaje novca u jednom poznatom restoranu u Beogradu.

Šaćir Paskoli (50) i dvojica osumnjičenih za otmicu, uhapšeni Zoran J. (48) iz Kuršumlije i Ivan S. (43) iz Beograda, u Raški su se našli, kako nezvanično saznajemo, zbog kupoprodaje zemljišta na Kosmetu. Međutim, 17. aprila njih dvojica su, kako se sumnja, Paskolija oteli i zatočili u jednoj kući kod Aranđelovca.

- Držali su ga u jednoj vikendici, a primopredaja novca trebalo je da se dogodi u Beogradu. Njih dvojica su tražili 100.000 evra da bi oslobodili Albanca - saznajemo od izvora bliskog istrazi.

Novac je trebalo da im donese Paskolijev poslovni partner iz Beograda. Dogovor je navodno bio da se sastanu u jednom popularnom prestoničkom lokalu, kako bi platio otkup za Paskolija.

Ipak, prilikom primopredaje novca policija je uhapsila osumnjičene. Kako nezvanično saznajemo, Ivan S. je odranije poznat policiji i iza njega je više krivičnih prijava zbog krađa i razbojništava. Njegova vikendica je bila mesto gde su držali Šaćira Paskolija, i policija je pretresla ceo taj objekat.



- U pretresu vikendice I. S. pronađeni su pištolj, lovački karabin i 16 komada municije, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava zbog nedozvoljene proizvodnje, držanja, nošenja i prometa oružja i eksplozivnih materija - naveli su u nedelju iz MUP.

Po nalogu nadležnog tužilaštva, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni tužiocu.

(Novosti)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Virus

23.04.2018 09:14

Dok mi teramo pravdu oni ocistise Kosovo i proterase srbski zivalj.

ODGOVORITE
Name

i sta

23.04.2018 09:59

Sad treba da ispaštaju neki ..ljudi.

ODGOVORITE