Gvardiola: FA zna da ću nositi žutu vrpcu, neka me kazne!

Trener fudbalera Mančester sitija Pep Gvardiola rekao je da će "uvek" nositi žutu vrpcu na odeći kao podršku zatočenim političarima Katalonije.

Fudbal 28.02.2018 | 13:00
Gvardiola: FA zna da ću nositi žutu vrpcu, neka me kazne!
On je to izjavio uprkos tome što ga je Fudbalski savez Engleske (FA) optužio za kršenje pravila oblačenja i oglašavanja.

Bivši trener Barselone je u dva navrata upozoren na kršenje pravila, a zatim je optužen, a do 5. marta može da odgovori na optužbu Saveza.

"Ja sam čovek, pre nego što sam trener. Oni (FA) znaju da ću uvek nositi žutu vrpcu. Ne radi se o političarima već o demokratiji, pomaganju ljudima koji nisu apsolutno ništa skrivili", rekao je Gvardiola, preneo je Bi-Bi-Si (BBC).

Optužba je podignuta nakon što je Gvardiola i posle upozorenja nosio žutu vrpcu na reveru jakne tokom poraza od Vigana u FA kupu, a zatim i juče, tokom finala Liga kupa protiv Arsenala, kada je vrpcu zakačio na džemper, ispod jakne. Gvardiola je osvojio svoj prvi trofej sa Sitijem, pošto je njegova ekipa pobedila Arsenal sa 3:0.

"Mogu svuda da je nosim, ne samo na grudima. Oni znaju da ću je nositi. Ako prekršim pravila, prihvatam kaznu. U zatvoru su četvorica, a postoje i drugi van Katalonije, a kada se vrate uhapsiće ih zbog pobune. Evropska fudbalska unija ima drugačije mišljenje o ovim pitanjima. Uefa kaže da možete da nosite šta želite, sve dok to pokazujete sa poštovanjem. Ovde je, očigledno, to drugačije", rekao je Gvardiola.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar