Гвардиола: ФА зна да ћу носити жуту врпцу, нека ме казне!

Тренер фудбалера Манчестер ситија Пеп Гвардиола рекао је да ће "увек" носити жуту врпцу на одећи као подршку заточеним политичарима Каталоније.

Фудбал 28.02.2018 | 13:00
Гвардиола: ФА зна да ћу носити жуту врпцу, нека ме казне!
Он је то изјавио упркос томе што га је Фудбалски савез Енглеске (ФА) оптужио за кршење правила облачења и оглашавања.

Бивши тренер Барселоне је у два наврата упозорен на кршење правила, а затим је оптужен, а до 5. марта може да одговори на оптужбу Савеза.

"Ја сам човек, пре него што сам тренер. Они (ФА) знају да ћу увек носити жуту врпцу. Не ради се о политичарима већ о демократији, помагању људима који нису апсолутно ништа скривили", рекао је Гвардиола, пренео је Би-Би-Си (ББЦ).

Оптужба је подигнута након што је Гвардиола и после упозорења носио жуту врпцу на реверу јакне током пораза од Вигана у ФА купу, а затим и јуче, током финала Лига купа против Арсенала, када је врпцу закачио на џемпер, испод јакне. Гвардиола је освојио свој први трофеј са Ситијем, пошто је његова екипа победила Арсенал са 3:0.

"Могу свуда да је носим, не само на грудима. Они знају да ћу је носити. Ако прекршим правила, прихватам казну. У затвору су четворица, а постоје и други ван Каталоније, а када се врате ухапсиће их због побуне. Европска фудбалска унија има другачије мишљење о овим питањима. Уефа каже да можете да носите шта желите, све док то показујете са поштовањем. Овде је, очигледно, то другачије", рекао је Гвардиола.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар