Zvezda prešla na plan C i poslala faks u Švajcarsku!

Koliko košta Danijel Aleksić? Vezistu Leha Darka Jevtića srce vuče na Marakanu, ali mnogo realnija opcija je član Sent Galena.

Fudbal 11.01.2018 | 13:00
Zvezda prešla na plan C i poslala faks u Švajcarsku!
Vezista BATE Borisova Mirko Ivanić je bio finansijski preveliki zalogaj za Crvenu zvezdu, tim pre što je beloruski šampion tražio obeštećenje od 1.700.000 evra. Rukovodstvo crveno-belih želelo je da igra na kartu zvezdaške krvi veziste Leha iz Poznanja Darka Jevtića, ali je Birmingem za srpske uslove Poljacima ponudio velikih 2.600.000 evra.

Uz dodatak da je Filip Đuričić od početka pregovora bio nerealna opcija, crveno-beli su morali da se okrenu alternativnom rešenju i već su poslali faks na adresu švajcarskog Sent Galena sa jasnim pitanjem: Koliko košta Danijel Aleksić? Odgovor zasad nije stigao, ali na Marakani procenjuju da bi za 500.000 evra mogli da izdejstvuju transfer nekada jednog od najtalentovanijih igrača Srbije.

Bivši vunderkind Vojvodine imao je dug period sazrevanja u inostranstvu. Od dana kada se pojavio na seniorskoj sceni za njega se pričalo da ima sve reference da napravi veliku karijeru. Međutim, u Đenovi, Sent Etjenu, Lehiji nije uspeo da se izbori za ozbiljniji status. Tek je proigrao u Sent Galenu i počeo da podseća na dane kada je žario i palio u juniorima Vojvodine. Srbin rođen u Puli može da pokriva pozicije ofanzivnog veznog i desnog krila, a na Marakani ga vide kao zamenu za Gelora Kangu koji još nije definisao status. Odnosno i dalje je nepoznato hoće li reprezentativac Gabona u ovom prelaznom roku napustiti Crvenu zvezdu.

Ove sezone Danijel Aleksić je najbolji strelac četvrtoplasiranog tima švajcarskog prvenstva. Postigao je šest golova.

Deluje da je sazreo i savršeno se uklapa u profil igrača kakve voli sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela. On je najveći sagovornik teze da za crveno-bele treba uglavnom da igraju povratnici iz inostranstva kojima neće biti potrebno mnogo vremena za adaptaciju. Uostalom, Zvezda je u letnjem prelaznom roku pogodila sa Borjanom Stojkovićem, Savićem, Jovičićem, Krstičićem i Aleksandrom Pešićem... Dovoljno razloga da se zadrži isti kurs.

Danijel Aleksić je bio standardan član svih mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, što u prevodu znači da je Mrkela upoznat sa svim njegovim vrlinama i manama.

Crveno-beli već dugo pokušavaju da dovedu kreativnog vezistu, iako su sa tim poslom počeli još u novembru. Prvi izbor je, zajedno sa Mirkom Ivanićem, bio nekadašnji mladi reprezentativac Švajcarske Darko Jevtić. Srbin odrastao u zemlji satova je već nekoliko sezona perjanica poljskog Leha. Letos je Leh odbio ponudu PAOK-a od tri i po miliona evra za kreativnog vezistu, a sada je za njegove usluge zainteresovan Birmingem.

Ponudio je ozbiljnu sumu za momka kome ugovor ističe u junu - 2.300.000 funti.
„Poljski mediji navode da Darka Jevtića srce vuče u Crvenu zvezdu, u klub iz Srbije odakle je poreklom. A razvoj situacije prate i ostali klubovi“, piše štampa iz Birmingema.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar