Звезда прешла на план Ц и послала факс у Швајцарску!

Колико кошта Данијел Алексић? Везисту Леха Дарка Јевтића срце вуче на Маракану, али много реалнија опција је члан Сент Галена.

Фудбал 11.01.2018 | 13:00
Звезда прешла на план Ц и послала факс у Швајцарску!
Везиста БАТЕ Борисова Мирко Иванић је био финансијски превелики залогај за Црвену звезду, тим пре што је белоруски шампион тражио обештећење од 1.700.000 евра. Руководство црвено-белих желело је да игра на карту звездашке крви везисте Леха из Познања Дарка Јевтића, али је Бирмингем за српске услове Пољацима понудио великих 2.600.000 евра.

Уз додатак да је Филип Ђуричић од почетка преговора био нереална опција, црвено-бели су морали да се окрену алтернативном решењу и већ су послали факс на адресу швајцарског Сент Галена са јасним питањем: Колико кошта Данијел Алексић? Одговор засад није стигао, али на Маракани процењују да би за 500.000 евра могли да издејствују трансфер некада једног од најталентованијих играча Србије.

Бивши вундеркинд Војводине имао је дуг период сазревања у иностранству. Од дана када се појавио на сениорској сцени за њега се причало да има све референце да направи велику каријеру. Међутим, у Ђенови, Сент Етјену, Лехији није успео да се избори за озбиљнији статус. Тек је проиграо у Сент Галену и почео да подсећа на дане када је жарио и палио у јуниорима Војводине. Србин рођен у Пули може да покрива позиције офанзивног везног и десног крила, а на Маракани га виде као замену за Гелора Кангу који још није дефинисао статус. Односно и даље је непознато хоће ли репрезентативац Габона у овом прелазном року напустити Црвену звезду.

Ове сезоне Данијел Алексић је најбољи стрелац четвртопласираног тима швајцарског првенства. Постигао је шест голова.

Делује да је сазрео и савршено се уклапа у профил играча какве воли спортски директор Црвене звезде Митар Мркела. Он је највећи саговорник тезе да за црвено-беле треба углавном да играју повратници из иностранства којима неће бити потребно много времена за адаптацију. Уосталом, Звезда је у летњем прелазном року погодила са Борјаном Стојковићем, Савићем, Јовичићем, Крстичићем и Александром Пешићем... Довољно разлога да се задржи исти курс.

Данијел Алексић је био стандардан члан свих млађих репрезентативних селекција Србије, што у преводу значи да је Мркела упознат са свим његовим врлинама и манама.

Црвено-бели већ дуго покушавају да доведу креативног везисту, иако су са тим послом почели још у новембру. Први избор је, заједно са Мирком Иванићем, био некадашњи млади репрезентативац Швајцарске Дарко Јевтић. Србин одрастао у земљи сатова је већ неколико сезона перјаница пољског Леха. Летос је Лех одбио понуду ПАОК-а од три и по милиона евра за креативног везисту, а сада је за његове услуге заинтересован Бирмингем.

Понудио је озбиљну суму за момка коме уговор истиче у јуну - 2.300.000 фунти.
„Пољски медији наводе да Дарка Јевтића срце вуче у Црвену звезду, у клуб из Србије одакле је пореклом. А развој ситуације прате и остали клубови“, пише штампа из Бирмингема.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар