Milenković se ne vraća, Tavamba je i dalje tu!

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura o prelaznom roku i najavljuje odgovor crno-belih na kaznu zbog saopštenja. "Mi nikog nismo napadali, nismo stvarali haos i ne pristajemo da budemo u istom košu sa takvima".

Fudbal 30.12.2017 | 23:50
Milenković se ne vraća, Tavamba je i dalje tu!
Kao što je uobičajeno u svakom prelaznom roku, tako i ovaj zimski, nije drugačiji. Za svaki klub koji ima novca vezuju se imena raznih igrača, priča se o odlascima... Neretko se dešava da neki transfer, koji je gotovo završen, propadne.

Generalni direktor Partizana Miloš Vazura je za MONDO u sredu rekao da postoji plan za zimski prelazni rok, a da je glavno opredeljenje da bude smanjen igrački kadar, pre svega zbog budžeta, jer su na plati bili ili jesu fudbaleri koji nisu uopšte igrali ili su imali manju minutažu.

Tako se Partizan, za sada, "rešio" Mohameda El Monira, Alena Stevanovića, golman Filip Kljajić je otišao na pozajmicu u grčki klub Platanias, a u istu zemlju je otišao i Petar Đuričković (Ksanti).

"Sportski sektor je već pokrio sve pozicije dolascima, nezavisno od odlazaka. Ako ode neki igrač da se umesto jednog dovede dvojica, videćemo. Prelazni rok je već spreman", kaže Vazura.

S obzirom na to da je ovo "mrtav period" zbog novogodišnjih praznika, ne dešava se mnogo toga, ali postoje interesovanja, zapitkivanja, naravno i "glad medija" da saznaju neku novost.

U fokusu uprave Partizana trenutno su pregovori sa golmanom Vladimirom Stojkovićem o produžetku ugovora i posle juna 2019. godine, kao i sa zadnjim veznim Evertonom Luizom, koji je juče dobio treće dete.

"Ništa nije nemoguće, pričamo sa Evertonom još od juna, on voli Partizan. Razuman je i verujem da ćemo imati dobre pregovore i rešićemo u obostranom interesu".

Navijače Partizana interesuje i šta će biti sa korpulentnim napadačem Leandre Tavambom, da li se vraća mladi štoper Nikola Milenković, kao i da li će povratnik Danilo Pantić ostati crno-beli.

"Za Tavambu imamo dosta ponuda, ali još nijedna nije dovoljno dobra za Partizan. Ako dođe neka jako dobra ponuda, onda ćemo sesti i razgovarati sa trenerom i sportskim direktorom da li ćemo da ga puštamo ili ostaje. Za sada, Tavamba ostaje", kaže Vazura za SOS Kanal.

Što se tiče povratka štopera Milenkovića, to nije moguće, ističe Vazura.

"Fiorentina je dala mnogo novca za njega (5,1 milion evra) da bi ga sad puštala na pozajmicu. Nadam se da će se jednog dana vratiti. To je jedan od najboljih momaka koje sam upoznao u Partizanu i verujem da će se jednog dana vratiti ovde".

Partizan aktivno vodi pregovore da zadrži Danila Pantića.

"Ne, nisam bio u Italiji, to je dezinformacija, ali interes Partizana jeste da Pantić ostane naš igrač. Vodimo razgovore i sa menadžerom i sa klubom. Sa Dačom sam ja pričao, on je svestan svega, da ga je Partizan vratio u život i trebalo bi da (p)ostane igrač Partizana", kaže Vazura.

Od Sejdube Sume, najskuplje plaćenog igrača Partizana se mnogo očekivalo, ali on nije pokazao ni delić onoga o čemu se o njemu pisalo i pričalo.

Ali, Vazura i ceo klub veruje u Sumu.

"Mnogo verujemo u njega, da će posle priprema biti ono što je sportski sektor video kad ga je dovodio. Ne mislim samo na njega, već i na druge igrače koji nisu prošli letošnje pripreme, Tošić, Ožegović, Antonov, Mitrović... Verujem da će svi ti igrači biti mnogo bolji posle priprema sa Đukićem".

ODNOS SA ZVEZDOM: MI NE NAPADAMO

Rat saopštenjima Crvene zvezde i Partizana obeležio je jesen za nama. Oba kluba su oštro kažnjena - po MILION DINARA. Ali, u Partizanu spremanu odgovor na kaznu i sa njom se ne mire.

"Partizan se samo branio, nikog nismo napadali. Zvezda, uglavnom, piše saopštenja, mi smo samo odgovarali i nećemo da se složimo sa ovom kaznom Fudbalskog saveza. Pokušavaju da nas izjednače sa Zvezdom iz FSS, dobiće oštar Partizana. Ako budemo kažnjeni, tražićemo da budu kažnjeni svi klubovi Superlige, spremamo dokumentaciju o svim saopštenjima klubova. Klubovi iz Superlige su branili, napadali ih kad je Zvezda davala saopštenja. Tražićemo da svi klubovi budu kažnjeni. Ako mi platimo milion dinara, onda svi da plate. Ne pristajemo da budemo izjednačeni sa onima koji stvaraju haos, mi nismo nikog napadali, ni sudije, samo smo odgovarali na napade i to ne uvek. Na njihova dva napada, odgovorili bismo jednom. Vrlo brzo ćete dobiti odgovor i sigurno je da Disciplinskoj komisiji neće biti prijatno kad pročita odgovor", kaže Vazura, uz poruku da "Partizan neće biti moneta za potkusirivanje u sukobu nekih ljudi".

O stalnim optužbama iz Zvezde o "sprezi Partizana i FSS", Vazura kaže da su to gluposti.

"To su smešne priče, to ne radi FK Crvena zvezde, to rade pojedinci. Svi dobro znaju kakav je naš odnos sa FSS, poštujemo Savez i predsednika, i na tome se sve završava. To su apsolutne neistine. Pa ne bismo zaostajali devet bodova da je to tako kako oni pričaju!To je sve deo taktike nekog čoveka koji sve to radi. Postoji poslovica koju predednik Milorad Vučelić često pominje: 'Uvek lopovi viču drž'te lopova!'. Mi smo iznad tog sukoba i nećemo u njemu da učestvujemo".

Partizan je ostao usamljen u predlogu da se na mečevima Superlige uvede video-tehnologija, a za pojedine i inostrane sudije. Svi ostali klubovi Superlige su bili protiv toga.

"Zanimljivo je da su svi klubovi Superlige rekli da nam to ne treba. I to, uglavnom, klubovi koji su se bunili na suđenja. E sad više ne treba da se javljaju, niti da se žale. Sva ta njihova saopštenja ćemo da izvučemo, i da kažemo: 'Izvolt'e ovo su vaša saopštenja gde se bunite zbog suđenja, a onda nećete tehnologiju, strane sudije...'. Mi ćemo nastaviti da tražimo uvođenje tehnologije i inistranih sudija", kaže Vazura.

O BRUTALNOM INCIDENTU NA "VEČITOM DERBIJU"

"Nadam se da se to više nikad neće ponoviti. To prevazilazi klub. To je posao za državu. Mi smo pokazali da možemo da pokažemo da možemo da organizujemo evrpske utakmice. Ne znam šta se konkretno desilo, policija radi na tome, dolaze često u klub, traže podatke... Nadam se da će država i policija to da reše", kaže Vazura.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar