Ser Pep Gvardiola?!

Šeici sa "Etihada" žele Gvardiolu da učine najplaćenijim trenerom u istoriji sporta i vežu ga za Siti dugoročno.

Fudbal 21.12.2017 | 23:10
Ser Pep Gvardiola?!
Pep Gvardiola zadržao se na klupi prvog tima Barselone četiri sezone, pre nego što je otišao na godinu dana odmora u Njujorku, a potom i tri godine u Minhenu kao trener Bajerna.

Nakon što je na startu druge sezone u Mančester sitiju počeo da pomera granice mogućeg, bogati šeici, vlasnici kluba, rešili su da inače čvrst i dugoročan ugovor učine najčvršćim i najdugoročnijim u Engleskoj i šire.

Ne samo da će pred Gvardiolu biti stavljena ponuda prema kojoj će postati ubedljivo najplaćeniji trener današnjice, već će mu biti ponuđen takav tip saradnje na osnovu kojeg bi Katalonac u budućnosti mogao da postane Sitijev ser Aleks Ferguson (ukoliko to bude želeo).

U ovom trenutku, Gvardiola (46) ima ugovor sa "građanima" do 30. juna 2019. prema kojem zarađuje 15,3 miliona funti godišnje što ga čini najbolje plaćenim menadžerom u Evropi (17,3 miliona evra prema aktuelnom kursu).

Samo selektor Kine, Marčelo Lipi, sa zaradom od 18 miliona funti godišnje, odnosno 20,3 miliona evra, zarađuje više od mlađeg kolege.

Žoze Murinjo iz Mančester junajteda je na trećem mestu sa platom od 15 miliona funti, a ukoliko Gvardiola prihvati ponudu koju mu spremaju - ugovor na četiri godine vredan 80 miliona funti!

Pep bi tako postao i najplaćeniji trener u istoriji profesionalnog sporta, a da nije bilo Brexita i drastičnog pada funte posle toga, tih 80 miliona izraženo u evrima po kursu pre juna 2016. iznosilo bi 109 miliona...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar