Сер Пеп Гвардиола?!

Шеици са "Етихада" желе Гвардиолу да учине најплаћенијим тренером у историји спорта и вежу га за Сити дугорочно.

Фудбал 21.12.2017 | 23:10
Сер Пеп Гвардиола?!
Пеп Гвардиола задржао се на клупи првог тима Барселоне четири сезоне, пре него што је отишао на годину дана одмора у Њујорку, а потом и три године у Минхену као тренер Бајерна.

Након што је на старту друге сезоне у Манчестер ситију почео да помера границе могућег, богати шеици, власници клуба, решили су да иначе чврст и дугорочан уговор учине најчвршћим и најдугорочнијим у Енглеској и шире.

Не само да ће пред Гвардиолу бити стављена понуда према којој ће постати убедљиво најплаћенији тренер данашњице, већ ће му бити понуђен такав тип сарадње на основу којег би Каталонац у будућности могао да постане Ситијев сер Алекс Фергусон (уколико то буде желео).

У овом тренутку, Гвардиола (46) има уговор са "грађанима" до 30. јуна 2019. према којем зарађује 15,3 милиона фунти годишње што га чини најбоље плаћеним менаџером у Европи (17,3 милиона евра према актуелном курсу).

Само селектор Кине, Марчело Липи, са зарадом од 18 милиона фунти годишње, односно 20,3 милиона евра, зарађује више од млађег колеге.

Жозе Мурињо из Манчестер јунајтеда је на трећем месту са платом од 15 милиона фунти, а уколико Гвардиола прихвати понуду коју му спремају - уговор на четири године вредан 80 милиона фунти!

Пеп би тако постао и најплаћенији тренер у историји професионалног спорта, а да није било Бреxита и драстичног пада фунте после тога, тих 80 милиона изражено у еврима по курсу пре јуна 2016. износило би 109 милиона...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар