Bijeljina brzo korača naprijed

"Bijeljina je grad koja krupnim koracima grabi naprijed. To je otvoreni grad, koji pruža priliku svakom bez obzira na nacionalnu ili bilo koju drugu pripadnost. To je put razvoja koji Evropska unija uvijek podržava", istakao je specijalni predstavnik Evropske unije u BiH Lars Gunar Vigemark prilikom današnje posjete Bijeljini.

Bosna i Hercegovina 14.12.2017 | 18:14
Bijeljina brzo korača naprijed
Delegacija Evropske unije prati uspješan razvoj Bijeljine i podržava njene napore da izgradi sredinu u kojoj se vrednuju demokratska načela i napredak u svim sferama života, ocijenio je Vigermark nakon sastanka sa gradonačelnikom Bijeljine i predsjednikom Skupštine ove lokalne zajednice.

"Bijeljina je jedini grad u BiH koji ima Kancelariju za nacionalne manjine što potvrđuje da je to otvoreni grad za sve, bez obzira na naciju i opredjeljenje, bez obzira odakle ko dolazi.Evropska unija bi željela upravo da taj primjer slijedi i cijela Bosna i Hercegovina i biće dobro došla u Evropsku uniju", rekao je Vigemark.

Vigemark je istakao i ekonomske potencijale Semberije, te vidi velike mogućnosti za razvoj.

Predstavnici gradske uprave Bijeljine zahvalili su se Evropskoj uniji za do sada dobijena sredstva iz predpristupnih fondova koja su uložena u važne projekte za Semberiju.

Kancelarija specijalnog predstavnika Evropske unije u Bosni i Hercegovini je i ove godine pokrenula i projekat za studente s ciljem promocije evropskih integracija. Fakultet Poslovne ekonomije iz Bijeljine je dio ovih aktivnosti.

Projekat će trajati do proljeća 2018. kada će biti proglašena najbolja studentska kampanja, a pobjednička ekipa će osvojiti studijsko putovanje u Brisel.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Piksi

14.12.2017 17:26

I je li Mićo poslužio kolače gostu?

ODGOVORITE
Name

MIRSO

14.12.2017 19:11

PA ONAKO DOMACINSKI KAKO DOLIKUJE JEDNOM DOMACINU.

Name

LAZO

14.12.2017 19:38

Mico boze nas, SDS- u nas, ti si nada za srpski narod i svi pravi srbi su uz tebe, dabogda nam bio di kraja zivota gradonacelnik, svi borci , BORS, porodice poginuli , rvi i srpske patriote su uz tebe, ziv nam bio 100 godina i nas SDS.

Name

Vrlo jasno

14.12.2017 23:05

Ko ovdje, koraca, b r z o, naprijed!

Name

Komedija

15.12.2017 00:23

Jao Lazo blago tebi ali lijepo zvuci ovo sto si napisao? jos da je istina,vjerovatno ces dobiti dupli sendvic...

Name

Sasa

14.12.2017 18:46

Poznati smo,nas grad je primjer na jednom arhitektonskom faksu u Srbiji.Primjer kako ne treba primjer urbanistickog haosa. A ovaj prica o napretku i bijeljinskim fakultetima......

ODGOVORITE
Name

Crnjelevo

15.12.2017 12:02

Ko je danas bio na kolačima sa šefom iz inostranstva?

ODGOVORITE