Бијељина брзо корача напријед

"Бијељина је град која крупним корацима граби напријед. То је отворени град, који пружа прилику сваком без обзира на националну или било коју другу припадност. То је пут развоја који Европска унија увијек подржава", истакао је специјални представник Европске уније у БиХ Ларс Гунар Вигемарк приликом данашње посјете Бијељини.

Босна и Херцеговина 14.12.2017 | 18:14
Бијељина брзо корача напријед
Делегација Европске уније прати успјешан развој Бијељине и подржава њене напоре да изгради средину у којој се вреднују демократска начела и напредак у свим сферама живота, оцијенио је Вигермарк након састанка са градоначелником Бијељине и предсједником Скупштине ове локалне заједнице.

"Бијељина је једини град у БиХ који има Канцеларију за националне мањине што потврђује да је то отворени град за све, без обзира на нацију и опредјељење, без обзира одакле ко долази.Европска унија би жељела управо да тај примјер слиједи и цијела Босна и Херцеговина и биће добро дошла у Европску унију", рекао је Вигемарк.

Вигемарк је истакао и економске потенцијале Семберије, те види велике могућности за развој.

Представници градске управе Бијељине захвалили су се Европској унији за до сада добијена средства из предприступних фондова која су уложена у важне пројекте за Семберију.

Канцеларија специјалног представника Европске уније у Босни и Херцеговини је и ове године покренула и пројекат за студенте с циљем промоције европских интеграција. Факултет Пословне економије из Бијељине је дио ових активности.

Пројекат ће трајати до прољећа 2018. када ће бити проглашена најбоља студентска кампања, а побједничка екипа ће освојити студијско путовање у Брисел.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Пикси

14.12.2017 17:26

И је ли Мићо послужио колаче госту?

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИРСО

14.12.2017 19:11

ПА ОНАКО ДОМАЦИНСКИ КАКО ДОЛИКУЈЕ ЈЕДНОМ ДОМАЦИНУ.

Name

ЛАЗО

14.12.2017 19:38

Мицо бозе нас, СДС- у нас, ти си нада за српски народ и сви прави срби су уз тебе, дабогда нам био ди краја зивота градонацелник, сви борци , БОРС, породице погинули , рви и српске патриоте су уз тебе, зив нам био 100 година и нас СДС.

Name

Врло јасно

14.12.2017 23:05

Ко овдје, кораца, б р з о, напријед!

Name

Комедија

15.12.2017 00:23

Јао Лазо благо теби али лијепо звуци ово сто си написао? јос да је истина,вјероватно цес добити дупли сендвиц...

Name

Саса

14.12.2017 18:46

Познати смо,нас град је примјер на једном архитектонском факсу у Србији.Примјер како не треба примјер урбанистицког хаоса. А овај прица о напретку и бијељинским факултетима......

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црњелево

15.12.2017 12:02

Ко је данас био на колачима са шефом из иностранства?

ОДГОВОРИТЕ