Nije dobro "dva protiv jednog"

Zamjenik predsjedavajuće  Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Mladen Bosić rekao je danas novinarima da nije izneđen današnjim  stavovima lidera HDZ-a i SNSD-a Dragana Čovića i Milorada Dodika. .

Bosna i Hercegovina 14.12.2017 | 17:10
Nije dobro "dva protiv jednog"
"Oni imaju zajedničku političku platformu, da na svaki način treba opstruiisati procese koji vuku naprijed. Vjerovatno misle da što je gora situacija u BiH, to bolje za njihov lični politički položaj. Ja ne vidim drugi razlog zbog kojeg bi ta njihova ljubav na takav način cvjetala, pogotovo što ima mnogo neriješenih odnosa sa raznih strana u BiH. Mi nećemo pristati na varijantu koju nude SNSD i HDZBiH da pravimo koalicije 'dva protiv jednog'. Takve koalicije su u proteklom periodu donijele samo zlo. Ovdje treba dogovor i uvažavanje interesa svih strana", poručio je Bosić.

Komentarišući Dodikovu izjavu kako će blokirati provođenje MAP-a, Bosić je rekao da ne zna na koji način tehnički namjerava da to učini, jer je upravo Nebojša Radmanović u vrijeme kada je bio član Predsjedništva BiH e potpisao zahtjev za pristupanje MAP-u.

"Milorad Dodik bi trebao da objasni i da provede kroz institucije BiH i RS tu svoju inicijativu. Mislim da je to jedna od stotina inicijativa i izjava koje je u prethodnom periodu davao Dodik, koje nisu imale nikakvu suštinu i koje nisu imale nikakvu posljedicu", dodao je Bosić.

U svom obraćanju medijima govorio je i o usvajanju deklaracije o izgradnji brze ceste Sarajevo-Beograd, posebno se osvrnuvši na diskusiju zastupnice SNSD-a Milice Marković, koja je ustvrdila da Bijeljina neće imati koristi od toga i bila je protiv eklaracije kojom se predlaže da budu uvaženi kriteriji kod određivanje buduće trase puta.

“Ovo je poruka onima koji treba u ime građana BiH, RS i FBiH da odlučuju o vrlo važnim pitanjima, o infrastrukturnim projektima, o novim kreditima, da jedini kriterij koji može da važi je da on zadovoljava najveći broj građana BiH. Ja sam veoma zadovoljan i ubijeđen sam da će ova deklaracija natjerati vlasti u BiH, u oba entiteta da izađu sa tačnim pokazateljima koja trasa šta znači i da će donijeti odluku koja je u najboljem interesu građana", kazao je Bosić, dodajući da je Markovićeva u svojoj diskusiji izjavila da nju ne interesuju argumenti i da će ona uvijek podržati ono što predloži Vlada RS.

Za Bosića to je vazalski odnos, koji se svodi na veličanje kulta ličnosti i javno priznaje da ona nije tu da bi zastupala interese građana koji su glasali za nju, nego partijskih lidera.

(BN/Vijesti)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

DOXA

14.12.2017 16:22

Nista se ti nebrini tukli smo vas jednom mozemo i opet Hrvate smo porazili a vas NATO i Amerika spasi od poraza...

ODGOVORITE
Name

XXX

14.12.2017 18:34

Ovaj Bosić je normalan političar u ovim teškim vremenima. Misli svojom glavom. Obrazovan i pametan čovjek koji racionalno razmišlja. Nije euforičan i ima svoje stavove i principe za razliku od mnogih u politici.

Name

Yu

14.12.2017 20:07

Jel to znači da vi niste žrtva nego samo glumite žrtvu,Viste pobjednici, svaka čast.

Name

Petar

14.12.2017 16:24

Bosnu i Hercegovinu vidim kao kuću na tri sprata u kojoj žive 3 brata. Svaki brat ima sprat ali je kuća zajednička. Ne može jedan brat koji misli da je najveći doći u stan drugog brata i reći od sada je u tvom stanu tvoja žena glavna, Tu nema ni brata a ni kuće. Ili da taj isti brat dođe trećem bratu i kaže tvoja porodica je genocidna. Pa kako to može funkcionisati.

ODGOVORITE
Name

re Petar

14.12.2017 17:21

Lose ti je poredjenje,niko nije rekao da su Srbi genocidni narod,Srbi se samo trebaju distancirati od onih koji su cinili zlocine i odemo dalje.

Name

Igor

14.12.2017 18:49

Nije ti dobro poredjenje. Prije je to jedna sirotinjska kuca, ne na tri sprata nego sa jednom sobom u kojoj je i kuhinja i WC . Jedan brat hoce sebi da pregradi prostoriju da u njoj moze j.... koga on hoce. Drugi hoce da se on pita sve a treci najmanji bi da citavu kucu proda komsiji sa sve bracom. Posto dogovora nema najebase sva djeca i stoka jer o njima niko ne vodi racuna. Ostaje samo nada da ce djeca biti pametnija ali od toga nema nista.

Name

Sarajevo

14.12.2017 16:37

Bosicu sve cestitke.Iako sr tim pravcem ne vozim,vise ovoi drugim pravcem,sto bi meni licno odgovaralo.To je ispravno bez politike.Onda ovaj drugi ptavac.Budite kandidat za clana predsjednistva.Da vas zdravlje sluzi.

ODGOVORITE
Name

Re

14.12.2017 18:56

Gnjido dok SE NATO nije ukljucio bjezali ste KO zecevi ma trebalo istrjebit gamad.

ODGOVORITE