Није добро "два против једног"

Замјеник предсједавајуће  Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ Младен Босић рекао је данас новинарима да није изнеђен данашњим  ставовима лидера ХДЗ-а и СНСД-а Драгана Човића и Милорада Додика. .

Босна и Херцеговина 14.12.2017 | 17:10
Није добро "два против једног"
"Они имају заједничку политичку платформу, да на сваки начин треба опструиисати процесе који вуку напријед. Вјероватно мисле да што је гора ситуација у БиХ, то боље за њихов лични политички положај. Ја не видим други разлог због којег би та њихова љубав на такав начин цвјетала, поготово што има много неријешених односа са разних страна у БиХ. Ми нећемо пристати на варијанту коју нуде СНСД и ХДЗБиХ да правимо коалиције 'два против једног'. Такве коалиције су у протеклом периоду донијеле само зло. Овдје треба договор и уважавање интереса свих страна", поручио је Босић.

Коментаришући Додикову изјаву како ће блокирати провођење МАП-а, Босић је рекао да не зна на који начин технички намјерава да то учини, јер је управо Небојша Радмановић у вријеме када је био члан Предсједништва БиХ е потписао захтјев за приступање МАП-у.

"Милорад Додик би требао да објасни и да проведе кроз институције БиХ и РС ту своју иницијативу. Мислим да је то једна од стотина иницијатива и изјава које је у претходном периоду давао Додик, које нису имале никакву суштину и које нису имале никакву посљедицу", додао је Босић.

У свом обраћању медијима говорио је и о усвајању декларације о изградњи брзе цесте Сарајево-Београд, посебно се осврнувши на дискусију заступнице СНСД-а Милице Марковић, која је устврдила да Бијељина неће имати користи од тога и била је против екларације којом се предлаже да буду уважени критерији код одређивање будуће трасе пута.

“Ово је порука онима који треба у име грађана БиХ, РС и ФБиХ да одлучују о врло важним питањима, о инфраструктурним пројектима, о новим кредитима, да једини критериј који може да важи је да он задовољава највећи број грађана БиХ. Ја сам веома задовољан и убијеђен сам да ће ова декларација натјерати власти у БиХ, у оба ентитета да изађу са тачним показатељима која траса шта значи и да ће донијети одлуку која је у најбољем интересу грађана", казао је Босић, додајући да је Марковићева у својој дискусији изјавила да њу не интересују аргументи и да ће она увијек подржати оно што предложи Влада РС.

За Босића то је вазалски однос, који се своди на величање култа личности и јавно признаје да она није ту да би заступала интересе грађана који су гласали за њу, него партијских лидера.

(БН/Вијести)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ДОXА

14.12.2017 16:22

Ниста се ти небрини тукли смо вас једном моземо и опет Хрвате смо поразили а вас НАТО и Америка спаси од пораза...

ОДГОВОРИТЕ
Name

XXX

14.12.2017 18:34

Овај Босић је нормалан политичар у овим тешким временима. Мисли својом главом. Образован и паметан човјек који рационално размишља. Није еуфоричан и има своје ставове и принципе за разлику од многих у политици.

Name

14.12.2017 20:07

Јел то значи да ви нисте жртва него само глумите жртву,Висте побједници, свака част.

Name

Петар

14.12.2017 16:24

Босну и Херцеговину видим као кућу на три спрата у којој живе 3 брата. Сваки брат има спрат али је кућа заједничка. Не може један брат који мисли да је највећи доћи у стан другог брата и рећи од сада је у твом стану твоја жена главна, Ту нема ни брата а ни куће. Или да тај исти брат дође трећем брату и каже твоја породица је геноцидна. Па како то може функционисати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Петар

14.12.2017 17:21

Лосе ти је поредјење,нико није рекао да су Срби геноцидни народ,Срби се само требају дистанцирати од оних који су цинили злоцине и одемо даље.

Name

Игор

14.12.2017 18:49

Није ти добро поредјење. Прије је то једна сиротињска куца, не на три спрата него са једном собом у којој је и кухиња и WЦ . Један брат хоце себи да прегради просторију да у њој мозе ј.... кога он хоце. Други хоце да се он пита све а треци најмањи би да цитаву куцу прода комсији са све брацом. Посто договора нема најебасе сва дјеца и стока јер о њима нико не води рацуна. Остаје само нада да це дјеца бити паметнија али од тога нема ниста.

Name

Сарајево

14.12.2017 16:37

Босицу све цеститке.Иако ср тим правцем не возим,висе овои другим правцем,сто би мени лицно одговарало.То је исправно без политике.Онда овај други птавац.Будите кандидат за цлана предсједниства.Да вас здравље слузи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

14.12.2017 18:56

Гњидо док СЕ НАТО није укљуцио бјезали сте КО зецеви ма требало истрјебит гамад.

ОДГОВОРИТЕ