Najava značajnih investicija Japana

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Mirko Šarović sastao se danas sa ambasadorom Japana u BiH Kazuyom Ogawom, u cilju razgovora o jačem pospješivanju saradnje i investiranja Japana u Bosnu i Hercegovinu, posebno sa aspekta uspješne realizacije tekućih projekata i pokretanje novih.

Bosna i Hercegovina 14.12.2017 | 14:15
Najava značajnih investicija Japana
Izražavajući zahvalnost za visok stepen saradnje sa ministrom Šarovićem i snažnu zainteresovanost za stvaranje novih mogućnosti za ulaganja u našu zemlju, ambasador Ogawa je inicirao da se u Japanu, u što skorijem periodu, održi posebna konferencija o investicijama za BiH, čiji cilj bi bio pospješivanje i intenziviranje značajnijih investicija ove zemlje u Bosnu i Hercegovinu.

U tom kontekstu, ministar Šarović je najavio aktivan angažman na što produktivnijoj organizaciji ove investicione konferencije, zajedno sa FIPA-om i Spoljnotrgovinskom komorom BiH. Ministar je pozdravio dosadašnja zalaganja Japana u kontinuiranoj podršci Bosni i Hercegovini, te dodao da je ta zemlja jedan od najvećih donatora BiH, posebno lokalnih zajednica i javnih preduzeća.

Na sastanku je takođe istaknuta zahvalnost ministru Šaroviću na podršci kandidaturi Osake za Međunarodnu izložbu Expo 2025., a čiji je cilj dizajniranje vizije budućnosti održive ekonomije i društva.

(BN)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikola

14.12.2017 13:22

Šaroviću samo naprijed! Jedini si ozbiljan političar na ovim prostorima.

ODGOVORITE
Name

??????

14.12.2017 13:25

Je li moguće da je opljačkani novac građana BiH čak i tamo prebacivan,u Japan?

ODGOVORITE
Name

vss

14.12.2017 15:42

Hocu referendum o davanju BiH ns upravljanje Japanu. Neka Japan upravlja sa BiH narednih 101 godinu, a onda cemo referendumom ponovo vidjeti sta cemo dalje. Jeste li za ili protiv? Bilo bi zanimljivo kad bi ovaj portal omogucio glasanje.

ODGOVORITE