Најава значајних инвестиција Јапана

Министар спољне трговине и економских односа Мирко Шаровић састао се данас са амбасадором Јапана у БиХ Казуyом Огаwом, у циљу разговора о јачем поспјешивању сарадње и инвестирања Јапана у Босну и Херцеговину, посебно са аспекта успјешне реализације текућих пројеката и покретање нових.

Босна и Херцеговина 14.12.2017 | 14:15
Најава значајних инвестиција Јапана
Изражавајући захвалност за висок степен сарадње са министром Шаровићем и снажну заинтересованост за стварање нових могућности за улагања у нашу земљу, амбасадор Огаwа је иницирао да се у Јапану, у што скоријем периоду, одржи посебна конференција о инвестицијама за БиХ, чији циљ би био поспјешивање и интензивирање значајнијих инвестиција ове земље у Босну и Херцеговину.

У том контексту, министар Шаровић је најавио активан ангажман на што продуктивнијој организацији ове инвестиционе конференције, заједно са ФИПА-ом и Спољнотрговинском комором БиХ. Министар је поздравио досадашња залагања Јапана у континуираној подршци Босни и Херцеговини, те додао да је та земља један од највећих донатора БиХ, посебно локалних заједница и јавних предузећа.

На састанку је такође истакнута захвалност министру Шаровићу на подршци кандидатури Осаке за Међународну изложбу Еxпо 2025., а чији је циљ дизајнирање визије будућности одрживе економије и друштва.

(БН)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

14.12.2017 13:22

Шаровићу само напријед! Једини си озбиљан политичар на овим просторима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

??????

14.12.2017 13:25

Је ли могуће да је опљачкани новац грађана БиХ чак и тамо пребациван,у Јапан?

ОДГОВОРИТЕ
Name

всс

14.12.2017 15:42

Хоцу референдум о давању БиХ нс управљање Јапану. Нека Јапан управља са БиХ наредних 101 годину, а онда цемо референдумом поново видјети ста цемо даље. Јесте ли за или против? Било би занимљиво кад би овај портал омогуцио гласање.

ОДГОВОРИТЕ