Riječanin Vujić objasnio zašto Srbija...

Ko želi razumeće - ko neće, ne mora!

Ostali sportovi 07.11.2017 | 11:30
Riječanin Vujić objasnio zašto Srbija...
"Slučaj Stefana Vujića" ponovo je doveo rukomet u centar pažnje sportske javnosti u Srbiji. Selektor Orlova Jovica Cvetković pozvao je igrača koji je rođen u Rijeci da pomogne Srbiji na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Ovaj 25-godišnji rukometaš Steaue smireno objašnjava zašto je odlučio da prihvati Cvetkovićev poziv i kako se uopšte rodila ta ideja.

“Ne bih pravio halabuku oko svega toga. Iskreno, neko vreme sam u kontaktu sa selektorom Cvetkovićem i trenerom reprezentacije Isakovićem. Ideja se rodila tako što smo u periodu upoznavanja sa saigračima Ivanom Dimitrijevićem i Milošem Kostadinovićem, došli na temu mojih korena. Njihova reakcije je bila ‘pa ti možeš da igraš za Srbiju’. U tom momentu sam malo počeo da razmišljam na tu temu. Rekao sam sebi ‘zašto da ne’. Potom je usledio razgovor sa trenerom Isakovićem. Pokazali su interesovanje i lagano smo krenuli u realizaciju ostalih stvari”, rekao je Vujić za portal Balkan Hendbol.

On je istakao da je bio svestan na kakvu reakciju može da naiđe ovakva odluka.

“Odluku sam doneo sam bez previše razmišljanja kakvu će reakciju izazvati i slično. Tamo gde sam tražio podršku i razumevanje, tamo sa je i dobio, što mi je najbitnije. Ja sam, pre svega, običan sportista koji prati svoje snove i koji iz dana u dan želi biti sve bolji u svakom pogledu. Samo oni koji me poznaju znaju koliko sam truda i znoja, na kraju, i zdravlja nesebično dao ovom sportu. U skladu s tim, smatram da zaslužujem sebi dati šansu. Ko želi, razumeće. Ko neće, ne mora.”

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar