Kup: Partizan se pomučio, ali prošao Rtanj!

Fudbaleri Partizana plasirali su se u drugo kolo Kupa Srbije, pošto su sa 3:0 pobedili Rtanj iz Boljevca.  Partizan se namučio sa srpskoligašem: Tavamba i Jevtović prizemljili Rtanj, Ožegović overio osminu finala! Domaćin ostavio odličan utisak, ali nije imao snage da se nosi sa osvajačem duple krune.  Alivodić odveo Napredak u osminu finala! Fudbaleri Napretka plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije minimalnom pobedom nad Bežanijom.

Fudbal 11.10.2017 | 17:00
Kup: Partizan se pomučio, ali prošao Rtanj!
Izabranici Miroslava Đukića na gostovanju su došli do rutinskog trijumfa, a golove su postizali Tavamba (35), Jevtović (69) i Ožegović (86).

Domaći igrači dobro su se držali prvih 25 minuta, međutim onda su fizički popustili što su crno-beli iskoristili i poveli sa 1:0.

Miletić je centrirao, a Tavamba glavom savladao odličnog Miloševića.

Do poluvremena nije bilo golova, pa se na pauzu otišlo sa minimalnim rezultatom.

U nastavku meča, Partizan je potpuno kontrolisao igru i zasluženo došao do trijumfa. Golove su postizali Jevtović iz penala i Ožegović posle dobre akcije.

U isto vreme meč su odigrali Bežanija i Napredak (0:1), dok se od 18.00 sastaju Crvena zvezda-Dinamo Vranje i Sloboda i Borac.

Partizan je daleko teže nego što se očekivalo izborio plasman u osminu finala Kup Srbije. Osvajač duple krune iz prošle sezone savladao je srpskoligaša Rtanj u Boljevcu golovima LeandraTavambe, Marka Jevtovića i Ognjena Ožegovića, ali je domaćin ostavio više nego solidan utisak protiv daleko kvalitetnijeg protvinika i može da bude izuzetno zadovoljan prikazanim na današnjoj utakmici – 0:3 (0:1).

Crno-beli su verovatno očekivali znatno lakši meč. Đukić je promešao karte, ali je na Gradski stadion izveo tim koji je morao rutinski da odradi posao. Suštinski to i jeste učinio, ali je bilo trenutaka kada je Rtanj ozbiljno pretio golu gostiju.

Crno-beli su prevagu na terenu napravili u završnici prvog poluvremena. Tada je domaćin doživeo prvi veliki pad koncentracije. Neposredno pre pogotka Tavambe u stopostotnoj prilici je bio Jevtović, ali je sjajno odbranio Vladimir Milošević. Ipak, u 35. minutu Kamerunac je nadvisio svoje čuvare i iskoristio centaršut Nemanje G. Miletića sa levog boka.

U prvom poluvremenu Partizanovu odbranu u par navrata je ozbiljno namučio odlični levi bek domaćina Nikola Đoković, a isti igrač je pri rezultatu 0:1 dobro protresao prečku Beograđana u drugom poluvremenu. Ipak, baš je Đokovića pogodila lopta u ruku u 70. minutu kada je dosuđen jedanaesterac za Partizan, a Jevtović zapečatio sudbinu Rtnja. Pored Đoković u par navrata opasnost pred golom crno-belih u drugom poluvremenu stovrio je snažni Dejan Mašić.

Tada je domaći tim potpuno pao, a rezervista Ognjen Ožegović iskoristio svoju drugu priliku u završnici utakmice i postavio konačan rezultat.

Alivodić odveo Napredak u osminu finala! Fudbaleri Napretka plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije minimalnom pobedom nad Bežanijom.

Jedini strelac na utakmici bio je vezista gostiju Enver Alivodić, 17 minuta pre kraja susreta.

Napredak je već u trećem minutu stvorio prvu šansu, centrirao je Šljivić, Kasalica je spustio loptu za Mitrovića, ali je on bio neprecizan.

Dva minuta kasnije nova prilika za "Čarapane", ovaj put loptu je u peterac ubacio Urošević, ali Vukanović nije uspeo dobro da šutira.

U desetom minutu zapretio je i Kasalica, ali je šutirao pravo u gomana Bežanije. Nastavili su gosti da dominiraju u prvom poluvremenu, a u 26. minutu Džesi Sekidika promašuje zicer, sa peterca šutira glavom takođe pravo u golmana.

Do kraja poluvremena Napredak je imao još jednu gol šansu, ali Vukanović nije iskoristio idealno dodavanje Boranijaševića. Isti igrač propušta zicer i pola sata pre kraja, bio je sam u petercu, ali je loptu poslao preko gola.

Konačno, u 73. minutu Napredak stiže do pogotka preko Alivodića, nakon čega "zatvaraju" igru i privode meč kraju za minimalnu pobedu vrednu osmine finala.

Kup Srbije, prvo kolo:

Rtanj - Partizan 0:3 (0:1)
Tavamba 35, Jevtović 69, Ožegović 86

Sastavi:

Partizan: Jovičić - Miletić N, Ostojić (Marković 88), Mitrović, Miletić G. - Jevtović, Everton, Đuričkovič, Suma - Solomon (Ilić 60), Tavamba (Ožegović 73)

Rtanj: Milošević - Đoković, Nikolić, Cokić, Trifunov - Golubović, Cvetković, Anđelković, Milunović - Čaurević, Ramadani

Ostali mečevi:

Bežanija - Napredak 0:1
18:00 Crvena zvezda - Din. Vranje
18:00 Sloboda - Borac

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar