Куп: Партизан се помучио, али прошао Ртањ!

Фудбалери Партизана пласирали су се у друго коло Купа Србије, пошто су са 3:0 победили Ртањ из Бољевца.  Партизан се намучио са српсколигашем: Тавамба и Јевтовић приземљили Ртањ, Ожеговић оверио осмину финала! Домаћин оставио одличан утисак, али није имао снаге да се носи са освајачем дупле круне.  Аливодић одвео Напредак у осмину финала! Фудбалери Напретка пласирали су се у осмину финала Купа Србије минималном победом над Бежанијом.

Фудбал 11.10.2017 | 17:00
Куп: Партизан се помучио, али прошао Ртањ!
Изабраници Мирослава Ђукића на гостовању су дошли до рутинског тријумфа, а голове су постизали Тавамба (35), Јевтовић (69) и Ожеговић (86).

Домаћи играчи добро су се држали првих 25 минута, међутим онда су физички попустили што су црно-бели искористили и повели са 1:0.

Милетић је центрирао, а Тавамба главом савладао одличног Милошевића.

До полувремена није било голова, па се на паузу отишло са минималним резултатом.

У наставку меча, Партизан је потпуно контролисао игру и заслужено дошао до тријумфа. Голове су постизали Јевтовић из пенала и Ожеговић после добре акције.

У исто време меч су одиграли Бежанија и Напредак (0:1), док се од 18.00 састају Црвена звезда-Динамо Врање и Слобода и Борац.

Партизан је далеко теже него што се очекивало изборио пласман у осмину финала Куп Србије. Освајач дупле круне из прошле сезоне савладао је српсколигаша Ртањ у Бољевцу головима ЛеандраТавамбе, Марка Јевтовића и Огњена Ожеговића, али је домаћин оставио више него солидан утисак против далеко квалитетнијег протвиника и може да буде изузетно задовољан приказаним на данашњој утакмици – 0:3 (0:1).

Црно-бели су вероватно очекивали знатно лакши меч. Ђукић је промешао карте, али је на Градски стадион извео тим који је морао рутински да одради посао. Суштински то и јесте учинио, али је било тренутака када је Ртањ озбиљно претио голу гостију.

Црно-бели су превагу на терену направили у завршници првог полувремена. Тада је домаћин доживео први велики пад концентрације. Непосредно пре поготка Тавамбе у стопостотној прилици је био Јевтовић, али је сјајно одбранио Владимир Милошевић. Ипак, у 35. минуту Камерунац је надвисио своје чуваре и искористио центаршут Немање Г. Милетића са левог бока.

У првом полувремену Партизанову одбрану у пар наврата је озбиљно намучио одлични леви бек домаћина Никола Ђоковић, а исти играч је при резултату 0:1 добро протресао пречку Београђана у другом полувремену. Ипак, баш је Ђоковића погодила лопта у руку у 70. минуту када је досуђен једанаестерац за Партизан, а Јевтовић запечатио судбину Ртња. Поред Ђоковић у пар наврата опасност пред голом црно-белих у другом полувремену стоврио је снажни Дејан Машић.

Тада је домаћи тим потпуно пао, а резервиста Огњен Ожеговић искористио своју другу прилику у завршници утакмице и поставио коначан резултат.

Аливодић одвео Напредак у осмину финала! Фудбалери Напретка пласирали су се у осмину финала Купа Србије минималном победом над Бежанијом.

Једини стрелац на утакмици био је везиста гостију Енвер Аливодић, 17 минута пре краја сусрета.

Напредак је већ у трећем минуту створио прву шансу, центрирао је Шљивић, Касалица је спустио лопту за Митровића, али је он био непрецизан.

Два минута касније нова прилика за "Чарапане", овај пут лопту је у петерац убацио Урошевић, али Вукановић није успео добро да шутира.

У десетом минуту запретио је и Касалица, али је шутирао право у гомана Бежаније. Наставили су гости да доминирају у првом полувремену, а у 26. минуту Џеси Секидика промашује зицер, са петерца шутира главом такође право у голмана.

До краја полувремена Напредак је имао још једну гол шансу, али Вукановић није искористио идеално додавање Боранијашевића. Исти играч пропушта зицер и пола сата пре краја, био је сам у петерцу, али је лопту послао преко гола.

Коначно, у 73. минуту Напредак стиже до поготка преко Аливодића, након чега "затварају" игру и приводе меч крају за минималну победу вредну осмине финала.

Куп Србије, прво коло:

Ртањ - Партизан 0:3 (0:1)
Тавамба 35, Јевтовић 69, Ожеговић 86

Састави:

Партизан: Јовичић - Милетић Н, Остојић (Марковић 88), Митровић, Милетић Г. - Јевтовић, Евертон, Ђуричкович, Сума - Соломон (Илић 60), Тавамба (Ожеговић 73)

Ртањ: Милошевић - Ђоковић, Николић, Цокић, Трифунов - Голубовић, Цветковић, Анђелковић, Милуновић - Чауревић, Рамадани

Остали мечеви:

Бежанија - Напредак 0:1
18:00 Црвена звезда - Дин. Врање
18:00 Слобода - Борац

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар