Mesi: Plašio sam se, mnogo sam se plašio...!

"Ovo je za Argentinu, za nas, za sve", istakao Mesi posle trijumfa protiv Ekvadora.  Najbolji argentinski fudbaler Lionel Mesi rekao je da bi bila tragedija da se ekipa nije plasirala na Svetsko prvenstvu.

Fudbal 11.10.2017 | 17:15
Mesi: Plašio sam se, mnogo sam se plašio...!
‘Gaučosi’ su do poslednjeg kola strepeli za plasman u Rusiju, ali su zahvaljujući Mesiju koji je postigao het-trik u odlučujućem duelu sa Ekvadorom, prošli kao trećeplasirani na tabeli.

Najbolji fudbaler Argentine Lionel Mesi smatra da je ta selekcija zaslužila da igra na Svetskom prvenstvu u Rusiji, posle svega kroz šta je prošla.

Argentina je posle velike drame u poslednjem kolu kvalifikacija uspela da se kvalifikuje na Mundijal, a heroj Gaučosa" je Lionel Mesi, koji je het-trikom doneo pobedu nad Ekvadorom (3:1).

„Zaslužili smo prolaz zbog svega kroz šta smo prošli. Gubili smo neke mečeve, nije lako kad posle svega toga moraš da igraš, ali sve to to učinilo jačim“, rekao je Mesi.

Argentina je kvalifikacije završila na trećoj poziciji, a pored nje na Mondijal iz Južne Amerike idu Brazil, Urugvaj i Kolumbija, dok će Peru plasman u Rusiju tražiti kroz baraž.

„Plašio sam se da se nećemo kvalifikovati. Mnogo sam bio uplašen. To bi bilo katastrofa za Argentinu, za nas, za sve. Borili smo se, patili i nismo dozvolili da ostanemo bez plasmana u Rusiju“, istakao je jedan od najboljih igrača sveta

Mesi je dodao da će ekipa Argentine "da se menja, da raste i da će posle ovoga biti jača". Argentina je na prošlom Mundijalu u Brazilu 2014. godine izgubila u finalu od Nemačke sa 0:1.

Mesi još nije osvojio trofej sa državnim timom, nasuprot uspešnoj karijeri u Barseloni, sa kojom je osvojio sve trofeje.

On će tokom Svetskog prvenstva u Rusiji napuniti 31 godinu i možda će mu to takmičenje biti poslednja prilika.

"Mesi ne duguje Argentini Svetsko prvenstvo, ali njemu fudbal duguje taj trofej. Na sreću, najbolji fudber sveta je po nacionalnosti Argentinac", rekao je selektor Argentine Horhe Sampaoli.

"Čak i posle primljenog gola videlo se da ovaj tim zna kako da igra fudbal. Ništa neću da obećavam", dodao je on.

Izvor: mozzartsport/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar