Меси: Плашио сам се, много сам се плашио...!

"Ово је за Аргентину, за нас, за све", истакао Меси после тријумфа против Еквадора.  Најбољи аргентински фудбалер Лионел Меси рекао је да би била трагедија да се екипа није пласирала на Светско првенству.

Фудбал 11.10.2017 | 17:15
Меси: Плашио сам се, много сам се плашио...!
‘Гаучоси’ су до последњег кола стрепели за пласман у Русију, али су захваљујући Месију који је постигао хет-трик у одлучујућем дуелу са Еквадором, прошли као трећепласирани на табели.

Најбољи фудбалер Аргентине Лионел Меси сматра да је та селекција заслужила да игра на Светском првенству у Русији, после свега кроз шта је прошла.

Аргентина је после велике драме у последњем колу квалификација успела да се квалификује на Мундијал, а херој Гаучоса" је Лионел Меси, који је хет-триком донео победу над Еквадором (3:1).

„Заслужили смо пролаз због свега кроз шта смо прошли. Губили смо неке мечеве, није лако кад после свега тога мораш да играш, али све то то учинило јачим“, рекао је Меси.

Аргентина је квалификације завршила на трећој позицији, а поред ње на Мондијал из Јужне Америке иду Бразил, Уругвај и Колумбија, док ће Перу пласман у Русију тражити кроз бараж.

„Плашио сам се да се нећемо квалификовати. Много сам био уплашен. То би било катастрофа за Аргентину, за нас, за све. Борили смо се, патили и нисмо дозволили да останемо без пласмана у Русију“, истакао је један од најбољих играча света

Меси је додао да ће екипа Аргентине "да се мења, да расте и да ће после овога бити јача". Аргентина је на прошлом Мундијалу у Бразилу 2014. године изгубила у финалу од Немачке са 0:1.

Меси још није освојио трофеј са државним тимом, насупрот успешној каријери у Барселони, са којом је освојио све трофеје.

Он ће током Светског првенства у Русији напунити 31 годину и можда ће му то такмичење бити последња прилика.

"Меси не дугује Аргентини Светско првенство, али њему фудбал дугује тај трофеј. На срећу, најбољи фудбер света је по националности Аргентинац", рекао је селектор Аргентине Хорхе Сампаоли.

"Чак и после примљеног гола видело се да овај тим зна како да игра фудбал. Ништа нећу да обећавам", додао је он.

Извор: моззартспорт/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар