Hoćeš na Mundijal? Pozovi Tonija!

“Možda sam malo mator i možda je moglo da se ode još neko veliko takmičenje tokom ovih deset godina, ali lepo je i ovako", blista Rukavina.

Fudbal 11.10.2017 | 15:00
Hoćeš na Mundijal? Pozovi Tonija!
Možda nekome čudno zvuči, ali Antonio Rukavina je talija za reprezentaciju Srbije. Bio je član generacije Orlova koju je Radomir Antić odveo u Južnu Afriku 2010. godine (nije odigrao ni minut), pa ga onda dugo nije bilo u nacionalnom timu, sve dok se Slavoljub Muslin nije setio da u Viljarealu igra desni bek, koji bi se dobro uklopio u njegove zamisli i novu formaciju 3-4-2-1, koju je proklamovao.

Od mogućih 900 minuta, popularni Toni je odigrao 789 u ovim kvalifikacijama, a rezultat svega - Srbija je kao prvoplasirana u grupi otišla na Svetsko prvenstvo u Rusiju.

Otuda i ne čudi što je sada već veteran bio neizmerno srećan sinoć. 

“Uf, šta da kažem... Osećam se ponosno. Teško mi je da zadržim emocije. Posle dužeg vremena idemo na jedno veliko takmičenje i drago mi je da smo obradovali narod. Svesni smo da nismo bili na nivou na poslednje dve utakmice, da smo morali bolje protiv Austrije i Gruzije, ali opet, nadam se da će nam srpski navijači oprostiti, jer smo vratili reprezentaciju na svetsku scenu”, ističe Rukavina u razgovoru za MOZZART Sport. 

Debitovao je kod Havijera Klementea, davne 2007. godine, ali od tada je odigrao svega 20-ak utakmica za Orlove i plasirao se na dva velika takmičenja - jedina dva na kojima je Srbija nastupila.

“Možda sam malo mator i možda je moglo da se ode još neko veliko takmičenje tokom ovih deset godina, ali lepo je i ovako”, odgovara uvek vedri Rukavina.

Potom, smireno iznosi utiske...

“Treba da se spremimo za Rusiju, da odemo tamo bez euforije, kao jak kolektiv i da probamo da ponovo obradujemo narod. Dosta dugo nismo imali ovakvu atmosferu u reprezentaciji. Sada je imamo, iza nas je dve godine napornog rada u kojima smo, verujem, vratili ponos našim navijačima. Mislim da je lepo biti Srbin i nadam se da je nacija ponosna na nas posle ovog uspeha.”

Pa, ipak, svestan je fudbaler Viljareala da su poslednje dve utakmice malo pokvarile opšti utisak o kompletnim kvalifikacijama.

“Morali smo bolje, ali smo podlegli prisitku sa tribina. Utakmica sa Gruzijom mi je bila možda i najteža u karijeri. Verujte, toliko mo bili pod teretom do tog gola Prijovića da nisam imao snage da se radujem kao čovek. Srce je htelo da mi iskoči u 74. minutu, laknulo mi je, kao nikada do sada”, iskren je Rukavina.

O Rusiji i očekivanjima ne želi da priča, kaže da je rano...

“Hajde da uživamo u ovom uspehu. Šta će biti na Mundijalu I kakva nas grupa čeka videćemo. Važno je da ostanemo čvrsto na zemlji. Nismo se razmetali nikada izjavama, nismo obećavali ništa osim velike borbe za dres i grb i tako je bilo na svakoj utakmici. Uradili smo veliku stvar i treba da budemo ponosi”, zaključuje Antonio Rukavina - šifra za uspeh srpske reprezentacije.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Star Sport

Komentari / 0

Ostavite komentar