Хоћеш на Мундијал? Позови Тонија!

“Можда сам мало матор и можда је могло да се оде још неко велико такмичење током ових десет година, али лепо је и овако", блиста Рукавина.

Фудбал 11.10.2017 | 15:00
Хоћеш на Мундијал? Позови Тонија!
Можда некоме чудно звучи, али Антонио Рукавина је талија за репрезентацију Србије. Био је члан генерације Орлова коју је Радомир Антић одвео у Јужну Африку 2010. године (није одиграо ни минут), па га онда дуго није било у националном тиму, све док се Славољуб Муслин није сетио да у Виљареалу игра десни бек, који би се добро уклопио у његове замисли и нову формацију 3-4-2-1, коју је прокламовао.

Од могућих 900 минута, популарни Тони је одиграо 789 у овим квалификацијама, а резултат свега - Србија је као првопласирана у групи отишла на Светско првенство у Русију.

Отуда и не чуди што је сада већ ветеран био неизмерно срећан синоћ. 

“Уф, шта да кажем... Осећам се поносно. Тешко ми је да задржим емоције. После дужег времена идемо на једно велико такмичење и драго ми је да смо обрадовали народ. Свесни смо да нисмо били на нивоу на последње две утакмице, да смо морали боље против Аустрије и Грузије, али опет, надам се да ће нам српски навијачи опростити, јер смо вратили репрезентацију на светску сцену”, истиче Рукавина у разговору за МОЗЗАРТ Спорт. 

Дебитовао је код Хавијера Клементеа, давне 2007. године, али од тада је одиграо свега 20-ак утакмица за Орлове и пласирао се на два велика такмичења - једина два на којима је Србија наступила.

“Можда сам мало матор и можда је могло да се оде још неко велико такмичење током ових десет година, али лепо је и овако”, одговара увек ведри Рукавина.

Потом, смирено износи утиске...

“Треба да се спремимо за Русију, да одемо тамо без еуфорије, као јак колектив и да пробамо да поново обрадујемо народ. Доста дуго нисмо имали овакву атмосферу у репрезентацији. Сада је имамо, иза нас је две године напорног рада у којима смо, верујем, вратили понос нашим навијачима. Мислим да је лепо бити Србин и надам се да је нација поносна на нас после овог успеха.”

Па, ипак, свестан је фудбалер Виљареала да су последње две утакмице мало поквариле општи утисак о комплетним квалификацијама.

“Морали смо боље, али смо подлегли приситку са трибина. Утакмица са Грузијом ми је била можда и најтежа у каријери. Верујте, толико мо били под теретом до тог гола Пријовића да нисам имао снаге да се радујем као човек. Срце је хтело да ми искочи у 74. минуту, лакнуло ми је, као никада до сада”, искрен је Рукавина.

О Русији и очекивањима не жели да прича, каже да је рано...

“Хајде да уживамо у овом успеху. Шта ће бити на Мундијалу И каква нас група чека видећемо. Важно је да останемо чврсто на земљи. Нисмо се разметали никада изјавама, нисмо обећавали ништа осим велике борбе за дрес и грб и тако је било на свакој утакмици. Урадили смо велику ствар и треба да будемо поноси”, закључује Антонио Рукавина - шифра за успех српске репрезентације.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар